KOŠARKA

Počinje nova NBA sezona: Ko su favoriti za prsten?

Golden Stejt Voriorsi brane titulu, BiH s dva predstavnika

Voriorsima i Seltiksima ponovo najveće šanse. TWITTER

Piše: A. V.

18.10.2022

U noći s utorka na srijedu počet će nova, 77. po redu sezona NBA lige.

Naslov će braniti Golden Stejt Voriorsi, koji su u prošlosezonskom finalu s 4-2 u pobjedama savladali Boston Seltikse i stigli do sedmog šampionskog prstena.

Prva večer

Stef Kari (Steph Curry) i društvo na parket će već prve večeri, a u domaćem Čejs Centru odmjerit će snage s Los Anđeles Lejkersima predvođenim Lebronom Džejmsom (LeBron James).

Mozzart Bet u tom duelu favorizuje Voriorse, na čiju pobjedu nudi kvotu 1.40, dok je koeficijent na trijumf Lejkersa 3.35.

Ostalu ponudu kladionice Mozzart Bet pogledajte ovdje.

Sezonu će pak u TD Gardenu otvoriti Boston Seltiksi i Filadelfija 76ersi, koji igraju od 1:30 sati.

Nurkić i Garza

Kao i u prošloj, BiH će i u novoj sezoni imati dva predstavnika - Jusufa Nurkića (28) i Luku Garzu (23). Nurkić ulazi u svoju sedmu sezonu s Portland Trejl Blejzersima, dok će Garza ove godine nositi dres Minesota Timbervulvsa.

Kada je borba za prsten u pitanju, svjetske kladionice najveću šansu daju Boston Seltiksima. Potom slijede Milvoki Baksi, Golden Stejt Voriorsi, Los Anđeles Klipersi, Bruklin Netsi, Finiks Sansi, Filadelfija 76ersi, Los Anđeles Lejkersi, Majami Hit i Denver Nagetsi.

U regularnom dijelu sezone svaka ekipa odigrat će 82 utakmice. Plej-of se igra u aprilu i maju, dok je finale u junu iduće godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.