KVALIFIKACIJE ZA SP

Povrijedio se još jedan "Zmaj"

Pobjedom nad Mađarskom ostali smo u igri za plasman na Mundobasket. Imamo mnogo problema sa povredama i sastavom tima, očekuje nas duel protiv Francuske, koju ćemo pokušati da iznenadimo, ali... - rekao je selektor Bećiragić

"Zmajevi" obećavaju maksimalnu borbu i zalaganje. FENA

G. Š. / FENA

14.11.2022

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u francuskom Pauu protiv domaće selekcije igra meč 10. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Kao i u duelu protiv Mađarske, prije tri dana u Sarajevu u kojem su slavili sa 73:68, "Zmajevi" će nastupiti znatno oslabljeni - bez Jusufa Nurkića, Džanana Muse, Miralema Halilovića, Emira Sulejmanovića, Edina Atića i Johna Robersona. Dodatni problem za selektora Adisa Bećiragića predstavlja sinoćna povreda na treningu Sanija Čampare, zbog koje je upitan i njegov nastup.


Mnogo problema

- Pobjedom nad Mađarskom ostali smo u igri za plasman na Mundobasket. Imamo mnogo problema sa povredama i sastavom tima, očekuje nas duel protiv Francuske, koju ćemo pokušati da iznenadimo, ali bez kompletne prve petorke sa šampionata Evrope, to će biti jako teško - kazao je Bećiragić.

Najbolji bh. košarkaš u pobjedi protiv Mađarske centar Kenan Kamenjaš očekuje tešku i zahtjevnu utakmicu protiv akutalnog evropskog i olimpijskog viceprvaka.

- Možemo obećati borbu i energiju od prve do posljednje minute, kao što je bio slučaj u Sarajevu protiv Mađarske - poručio je Kamenjaš.


Igrački kadar

Bh. tim će nastupiti u sastavu: Adin Vrabac, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Haris Delalić, Sani Čampara, Aleksandar Lazić, Ismet Sejfić, Ajdin Penava, Obrad Tomić, Rijad Avdić, Amsal Delalić i Zinedin Mulić.

Susret Francuska - Bosna i Hercegovina igra se večeras od 20.30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.