ČUDESNI SLOVENAC

Dončić nezaustavljiv za Karija i Voriorse

Tripl-dablom vodio Meverikse do pobjede

Dončić: Susret završio s 41 poenom. AP

Piše: A. V.

30.11.2022

Derbi večeri u NBA ligi odigrali su Dalas Meveriksi i Golden Stejt Voriorsi, a slavio je tim iz Teksasa rezultatom 116:13 i na taj način prekinuo niz od četiri uzastopna poraza.

Dalas je u prvoj četvrtini u nekoliko navrata vodio sa plus 17, da bi Golden Stejt do kraja poluvremena uspio da se vrati i ode na odmor s jednim poenom zaostatka (55:54).

Tokom cijele trećine četvrtine u vodstvu je bio domaći tim, dok je posljednja dionica donijela neizvjesnu završnicu.

Gosti su trojkom Stefa Karija (Steph Curry) poveli sa 110:108 u finišu meča, a zatim je uslijedila serija domaćina od 5:0, koja je počela preciznim šutem sa distance Tima Hardaveja (Hardaway) 1:49 minuta prije kraja.

Dalas do kraja nije ispustio prednost i aktuelnim šampionima je nanio drugi poraz u poslednjih sedam mečeva.

Prvo ime susreta bio je Luka Dončić, koji je odigrao još jednu vrhunsku partiju. Slovenački košarkaš ostvario je 51. tripl-dabl u karijeri a 41 poenom i po 12 skokova i asistencija.

Hardavej je u pobjedi Dalasa dodao 22 poena, a Spenser Dinvidi (Spencer Dinwiddie) 14.

Kari je u poraženoj ekipi postigao 32 poena, uz po pet skokova i asistencija, Džonatan Kuminga (Jonathan) je ostvario dabl-dabl s 14 poena i 10 skokova, a Drejmond Grin (Draymond Green) je zabilježio 12 poena.

Dalas je deveti na tabeli Zapadne konferencije sa skorom 10-10, dok je Golden Stejt na 10. mestu sa polovičnim učinkom poslije 22 utakmice.

Njujork Niksi su na gostovanju savladali Detroit Pistonse sa 140:110.

Pitanje pobjednika riješili su trećoj četvrtini, a taj dio igre završili su vodstvom 108:77.

Do pobjede ih je vodio Džulijus Rendl (Julius Randle), koji je na svoj 28. rođendan ostvario rekord sezone sa 36 poena, a upisao je i sedam skokova i pet asistencija.

Po 16 poena su u gostujućem timu dodali Ar Džej Baret (R.J. Barrett), Kventin Grajms (Quentin Grimes) i Džejlen Branson (Jalen Brunson).

Ajzea Stjuart (Isaiah Stewart) je bio najefikasniji u Detroitu sa 19 poena, hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović je upisao 13 poena, a jednom postignutom trojkom izjednačio se na 64. mJestu sa Mukijem Blejlokom (Mookie Blaylock - 1.283) na listi najboljih trojkaša u NBA ligi.

Isti učinak kao i hrvatski igrač imao je Marvin Bagli (Bagley), koji je zabIlježio i sedam skokova.

Niksi su na 11. mjestu Istočne konferencije s 10 pobjeda i 11 poraza, dok je Detroit na posljednjem 15. mestu s pet pobjeda iz 23 utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.