KOŠARKA

Haris Delalić, bh. reprezentativac iz Igokee, za "Avaz": U Laktašima se osjećam kao kod kuće

Motivacija mi je da igram protiv euroligaških ekipa, kazao je naš krilni košarkaš

Delalić: Drago mi je što sam dio ove priče. ABA LIGA

Piše: A. Vatreš

7.12.2022

Bh. košarkaški reprezentativac Haris Delalić (28) bio je junak Igokee u minulom meču 9. kola ABA lige protiv MZT Skopja (96:90).

Krilni igrač "Zmajeva" postigao je ključne poene u dramatičnoj završnici, a susret je završio s 10 postignutih koševa i pet skokova za 22:37 minuta na parketu.

Nova dimenzija

- Drago mi je radi samopouzdanja i ekipe jer imamo velikih problema s povredama od početka sezone. Raduje me i da sam ja bio taj koji je prelomio utakmicu. Jako bitno za nas da nastavimo pobjednički niz jer smo imali nekoliko dana ranije važnu pobjedu protiv Bilbaa – rekao je Delalić za "Dnevni avaz".

Delalić je u Igokeu stigao proteklog ljeta iz tuzlanske Slobode, gdje je pružao odlične partije.

- To je za mene jedan veliki iskorak. Ljetos kad se desio transfer bio sam motiviran prije svega. Opet je to totalno nova dimenzija. Svaka utakmica je teška, ozbiljni su protivnici i igrači. Za mene je motivacija da igram protiv euroligaških ekipa kao što su Zvezda i Partizan, pa i Eurokup ekipa... Drago mi je što sam dio te priče – kazao je Delalić, kojem je trebalo malo vremena da se prilagodi na novu sredinu.

Haris Delalić. ABA LIGA

- Detalji odlučuju utakmicu i brže se igra. Trebalo mi je malo vremena da se uklopim, da to sve osjetim. Nadam se da je ovo taj početak i da ću nastaviti da pružam dobre partije i pomognem ekipi prije svega.

U Laktašima je, kako kaže, odlično prihvaćen.

- Osjećam se kao kod kuće, Svi su me odlično prihvatili. Nemam nikakvu zamjerku. Klub funkcioniše na visokom nivou. Uslovi su fantastični, i na terenu i van njega. Prezadovoljan sam što se toga tiče – iskren je Delalić.

Bez predaje

Delalić je bio dio našeg državnog tima u nedavnim mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Mađarske i Francuske, gdje su "Zmajevi" zadržali kakve-takve šanse za plasman na još jedno veliko takmičenje.

- Nikad se nećemo predati. Imamo taj inat gdje se borimo do posljednje sekunde. Plasirati se na SP je stvarno velika stvar i velika motivacija. Izvukli smo maksimum iz ovog zadnjeg prozora gdje nam je bilo bitno da ostanemo u igri. Samo da budemo zdravi, da ne bude niko povrijeđen, što je nažalost u ovom prozoru bio slučaj. To je jedina bitna stvar. Za ostalo se stvarno ne brinem. Godinama smo tu zajedno, znamo se dobro, hemija je vrhunska. Publika i nacija mogu biti sigurni da ćemo mi dati svoj maksimum – poručio je Delalić.

3,3

poena po utakmici Delalićev je prosjek u ABA ligi za 12.7 odigranih minuta, dok je u Ligi šampiona na prosjeku od 3.5 poena za 15.3 minute.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.