ISPISUJE HISTORIJU

Odlična partija Jokića: Tripl-dabl koji nije viđen 54 godine i lični rekord za pobjedu Denvera

Ekipa Denver Nagetsa je poslije velike drame savladala Šarlot Hornetse rezultatom 119:115

Srbijanski centar je zabilježio 40 poena, 27 skokova i 10 asistencija. Printscreen

A. Č.

19.12.2022

Ekipa Denver Nagetsa je poslije velike drame savladala Šarlot Hornetse rezultatom 119:115, a Nikola Jokić je odigrao meč o kojem će se dugo pričati.

Srbijanski centar je zabilježio 40 poena, 27 skokova i 10 asistencija i nastavio da ispisuje historiju. 

Postao je prvi igrač još od legendarnog Vilta Čemberlejna i 1968. godine koji je na jednoj utakmici zabilježio minimum 35 poena, 25 skokova i deset asistencija. Ujedno tek treći u historiji NBA lige uz još Elgina Bejlora, s tim da je Čembrlenu isto pošlo za rukom čak sedam puta.

Jokić je uz to ostvario i lični rekord sa 27 skokova na jednom meču, a zanimljivo je da je imao više uhvaćenih lopti nego ostatak Denvera zajedno.

Iako je Jokić bio spektakukaran. Denver je do pobjde došao tek poslije velike drame.

Nagetsi su poprilično komplikovali sebi život na ovoj utakmici pošto su dopustili protivniku da se vrati u igru poslije -16 na kraju treće četvrtine.

Ipak, Šarlot je imao još nešto da kaže na ovom meču. Korak po korak gostujuća ekipa sustizala je Nagetse tokom posljednje četvrtine, a uprkos tome što su u jednom momentu uspjeli da stignu i na -3, nisu imali snage za potpuni preokret.

Jokića je sa 20 poena pratio Kentavijus Koldvel-Poup, dok je jedan manje ubacio i Eron Gordon. Također, Brus Braun istakao se sa 16 poena.

Na drugoj strani odličan meč odigrao je Lamelo Bol koji briljira po povratku na teren, a on je svoj tim predvodio sa 31 postignutim poenom. Keli Ubre ubacio je 16, dok se pored njih istakao i Gordon Hejvord koji se prije koji dan vratio poslije duže pauze, sa 15 poena i deset skokova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.