HRVATSKA

Dalmatinci pomlađuju penis, skidaju muške grudi i podočnjake

Nekad ih je možda bilo pet posto u odnosu na žene, ali danas taj broj skače na 20 do 30 posto - Brzo se odlučuju na operacije, vrlo su precizni i znaju biti sitničavi

Uklanjanje podočnjaka je broj jedan na muškoj listi. Ilustracija

Slobodna Dalmacija

1.12.2018

Sve je veći broj muškaraca svih profila i zanimanja od 35 do 60 godina koji traže estetske zahvate na licu ili tijelu, tvrde estetski hirurzi u Hrvatskoj. Prema njihovim riječima, nekad ih je bilo možda pet posto u odnosu na žene, ali danas taj broj skače na 20 do 30 posto. Brzo se odlučuju na operacije, vrlo su precizni i znaju biti sitničavi, posebno ako su tehničke struke.

Osvježavanje lica

Nije tajna da brojni Dalmatinci, od ribara pa do sportista, pomoć u uklanjanju podočnjaka traže kod zagrebačkog ljekara Nikole Milojevića. I uvijek navode kako im podočnjaci smetaju ,jer licu daju dojam umora ili ljutitog izraza.

- Mnogo Splićana, podosta ribara, mnogo sportista s juga dolazi nam na estetske zahvate. Uklanjanje podočnjaka je broj jedan na muškoj listi traženja. Tu je i skidanje muških mrštećih bora među obrvama te osvježavanje lica krvnom plazmom - kaže dr. Milojević.

Zbog priličnog interesa muškaraca, kod dr. Milojevića uskoro stiže i hit-tretman nazvan pomlađivanje penisa. Prema riječima dr. Milojevića, pitanja i traženja što se tiče pomlađivanja penisa bilo je podosta, jer muškarci prate trendove, čitaju i mnogo o tome znaju. Dodao je kako uskoro počinje sa svjetskim nehirurškim hitom, ubrizgavanjem u penis krvne plazme s dosta faktora rasta.

- Podosta muškaraca traži i rješenje protiv ćelavosti, što se postiže ubrizgavanjem krvne plazme ili putem matičnih ćelija metodom regenera. Nakon toga, kosa doslovce naraste – govori dr. Milojević.


Dr. Milojević: Ribari i sportisti. Slobodna Dalmacija

Mlađi i stariji

Klempave uši uvijek smetaju i kod mlađih i kod starijih muškaraca i tih zahvata estetski hirurg, dr. Branko Glušac iz Makarske provodi više nego kod žena. Broj muškaraca koji bi se estetski osvježavali viši je nego prije, a osim rješavanja klempavosti, vrlo je popularan i zahvat uljepšavanja nosa.

Uši koje se mnogo odmiču od glave, rješavaju se za 7.000 kuna, dok za sređivanje nosa treba izdvojiti od 7.000 do 20.000 kuna. U njegovoj ordinaciji muškarci podosta zahtijevaju i zahvat skidanja masnog tkiva s dojki.

Cijene

* Pomlađivanje penisa - tretman od tri kure 7.000 kuna (1.900 KM)

* Uklanjanje podočnjaka - paket tretman 4.000 kuna (1.050 KM)

* Uklanjanje mrštećih bora botoksom – 2.000 kuna (oko 500 KM)

* Ubrizgavanje krvne plazme u lice - tretman od nekoliko kura 7.000 kuna (1.900 KM)

* Regenera, postupak vraćanja kose – od 10.000 do 12.000 kuna (2.600 - 3.150 KM)

* Paket od deset ampula za osvježavanje lica – 24.000 kuna (6.300 KM)

* Smrzavanje masti na trbuhu coolsculpting metodom - od 4.000 do 12.000 kuna (1.050 - 3.150 KM)


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.