DOBROTVORNE SVRHE

Baka u 93. godini leti privezana za avion: Humanost u prvom planu

Gospođa Bromidž rekla je da joj je ideja da se podigne u nebo pala na pamet dok je gledala reklamu za slatkiš

Beti Bromidž. Screenshot

A. F.

11.8.2022

Beti Bromidž (Betty Bromage) 93-godišnja nana, upravo je završila svoju petu misiju u dobrotvorne svrhe. Ovog puta, njen neobičan potez bio je, kako je rekla, inspirisan reklamom za čokoladice, a u pitanju je let “na avionu”.

Nana iz Čeltenhema, u Glosterširu, izvela je uspješan let dok je bila privezana za avion, a sve se odvijalo iznad aerodroma Rendkomb, blizu Sajrenstera.

Na ovaj potez, i to ne prvi put, odlučila se da bi skrenula pažnju na one kojima je potrebna humanitarna pomoć i pozvala na priloge kojima bi se pomoglo dobrotvornoj organizaciji za palijativno zbrinjavanje u okviru koje je medicinski centar „Sju Rajder”.

Gospođa Bromidž rekla je da joj je ideja da se podigne u nebo pala na pamet dok je gledala reklamu za slatkiš.

- Željela sam ovo da uradim da bih sebi dokazala da mogu - rekla je žena koja je u desetoj deceniji života.

- Letjenje na ovaj način nije nešto o čemu sam razmišljala, ali sam željela da prikupim sredstva u dobrotvorne svrhe pa sam počela da razmatram stvari koje mogu da uradim. U mojim godinama ne mogu da trčim, pa sam tražila druge ideje i eto – letjela sam kao u reklami - rekla je baka.

Beti Bromidž, koja ima artritis i pejsmejker, prikuplja sredstva od 87. godine i već je obezbijedila više od 23.000 funti za lokalne dobrotvorne organizacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.