OBJAVLJENI VIDEOSNIMCI

Sve za lajkove: Roditelji objavljuju prestravljene reakcije djece na "uklete kuće"

Mislila sam da se ne bojiš, našalila se mama dok je djevojčica neutješno plakala

Roditelji tvrde da su ih djeca molila da ih odvedu u uklete kuće, ali onda im je trebalo nekoliko minuta po izlasku iz njih da se smire. PRINTSCREEN / TIKTOK

A. O.

31.10.2022

Maskiranje djece uoči Helovina (Halloween), odnosno Noći vještica, veoma je popularno.

Mnogi roditelji kostimiraju svoju djecu i odvode ih u "uklete kuće" što dokazuju i videosnimci objavljeni na TikToku. Tokom proteklih par sedmica, TikTok su preplavili video klipovi djece koja vrište i plaču unutar "ukletih kuća". Roditelji tvrde da su ih djeca molila da ih odvedu u uklete kuće, ali onda im je trebalo nekoliko minuta po izlasku iz njih da se smire.

- Moja petogodišnjakinja me molila da ode u ukletu kuću i ovako je prošlo - napisala je uz viralni snimak mama Roze Mare (Rose). Njena kćerka u videu komunicira s nekoliko strašnih animatora, ali čim se oglasi alarm za hitne slučajeve, počinje vrištati.

- Mislila sam da se ne bojiš - našalila se mama dok je djevojčica neutješno plakala.

@rosemarieec My 5 year old begged to go to a haunted house.. and this is how it went 😭 #fyp #foryou #foryoupage #viral #hauntedhouse #crazykid ♬ original sound - Rose Marie

Još jedan video objavio je otac Majk Dod (Mike Dodd). Njegov sin Grejson (Greyson) hoda "ukletim hodnikom" u lokalnoj srednjoj školi. 

Iako izgleda uzbuđeno, vidi se da je pomalo nervozan, a kad stigne u "ukleti" dio dvorane, prilično se uplaši.

- Želiš li se vratiti - pita ga tata, na što Grejson kratko i jasno odgovara: "Ne."

@rosemarieec My 5 year old begged to go to a haunted house.. and this is how it went 😭 #fyp #foryou #foryoupage #viral #hauntedhouse #crazykid ♬ original sound - Rose Marie

U trećem videu, koji je objavila Džordin Burdet (Jordyn Burdette), osmogodišnja djevojčica se rasplakala nekoliko trenutaka nakon što je ušla u "ukletu kuću".

Mnogi su komentirali navedene videosnimke i stotine sličnih. Smatraju ih urnebesnima. Ali ima i onih koji su opomenuli roditelje.

"Osjećam se loše dok ovo gledam", "Lajkovi nisu vrijedni toga što radite svojoj djeci", kažu oni.

Klinička psihologinja dr. Hedr Bernstajn (Heather Bernstein) za Newsweek kaže da ne postoji određena dob u kojoj je dijete spremno za ovakav sadržaj. Navodi da su sva djeca različita i spremna za određene stvari u različitoj dobi pa je najbolje pričekati da sama pokažu interes.

- Pogledajte kako reagiraju na druge zastrašujuće stvari, poput maski ili strašila. To je indikacija kako će se ponašati kada budu u ukletoj kući - poručila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.