NEOČEKIVANA SITUACIJA

Šesnaestogodišnjakinja ispričala: ''Tata je saznao da sam trudna kad sam usred noći dobila trudove!''

Eli tvrdi da je prošlo samo 20 minuta između njenog buđenja tate i rođenja njene kćerke na podu kupatila

Rodila je zdravo dijete. Instagram

M. Z.

6.2.2024

Za porod se kaže da je jedno od najposebnijih iskustava koje možete proživjeti, ali istina je da mnogi ljudi to iskustvo smatraju traumatičnim. To je bio slučaj s jednom mamom tinejdžericom koja je svoje dijete rodila na podu kupatila – a tek je malo prije poroda saznala da je trudna, piše The Sun.

Otkrila da je trudna u 7. mjesecu

Mama dvoje djece Eli Vuds (Elle Woods) našla se u ludoj situaciji prije više od deset godina. Naime, Eli je otkrila da očekuje svoju kćerku tek kada je bila trudna sedam mjeseci, objasnila je u nizu viralnih videa na TikToku.

- Saznala sam preko svog nutricionista, ne svog ljekara opće prakse, i samo nikome nisam rekla da sam trudna.

Nekoliko sedmica kasnije Eli se probudila u bolovima i zamolila svog tatu za lijekove protiv bolova u 4 ujutro. Eli je tada sinulo da joj nije loše, dobila je trudove.

Na veliki šok njenog oca, "pola bebine glave je već virilo vani". Nepotrebno je reći da je Elin tata odmah krenuo u akciju i pozvao hitnu pomoć. Budući da je najbliža bolnica bila udaljena 40 minuta, rečeno mu je da svoju unuku mora poroditi kod kuće sam - što on ili Eli nisu niti mogli sanjati.

-Premjestio me u kupatilo jer je to bila najveća popločana površina, i stavio je hrpu peškira. Moj ujak koji je živio s nama bio je zadužen da moju sestru s Downovim sindromom zaokuplja drugim stvarima pa nije znala šta se događa. Tata je rekao da je sve bilo prilično brzo. Od tada sam dobila drugo dijete i porod je također bio brz - rekla je.

Eli tvrdi da je prošlo samo 20 minuta između njenog buđenja tate i rođenja njene kćerke na podu kupatila.

-Kad je došla hitna pomoć, 15 minuta kasnije, spakirali su mi stvari i odvezli me u bolnicu. Ne sjećam se puno jer sam pala u šok i izgubila sam puno krvi - dodala je.

Komentari pratilaca

Snimak koji je prikupio više od 7 miliona pregleda naslovila je: "Kada vam kažem da mi on nikada neće dopustiti da ovo zaboravim, mislim da mi on nikada neće dopustiti da ovo zaboravim." Nije iznenađujuće da je Elina priča ostavila gledaoce potpuno zapanjenima, piše Večernji.

''Barem nije imao vremena da se naljuti na tebe prije nego što je upoznao svoju unuku...", našalio se jedan korisnik. Drugi je dodao: "Tvoj tata je nevjerovatan. Ostao je skroz pribran." U međuvremenu, treća je korisnica napisala: "Tvoj tata je puno bolji od mog, moj bi se naljutio, rekao mi da sama to sve obavim i otišao."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.