BIZARNO

Navijač pokušao da uvede aligatora na stadion

Iako je Voliju bio odbijen pristup igri, viđeno je kako se grli navijačima Filisa ispred stadiona

Džoi Heni i aligator. Facebook

D. R.

5.10.2023

Navijaču Philliesa (Filisa) odbijen je ulazak u "Citizens Bank Park" (stadion) nakon što je doveo svog aligatora za emocionalnu podršku po imenu Valli.

Džoi Heni (Joie Henney) je pokušao da uvede reptila – aligatora na stadion koji mu pomaže u borbi protiv depresije i raka – na bejzbol utakmicu u srijedu uveče. Ali aligatoru nije bilo dozvoljeno uđe na stgadion i “odgleda” Filisi stiču pobjedu u plej-ofu nad Piratima.

Psi vodiči, službene životinje ili službene životinje u obuci su dobrodošli. Sve druge životinje su zabranjene”, navodi se na sajtu Phillies-a.

Spasilac reptila

Aligatori ne pripadaju nijednoj od tih kategorija i mogli su samo da gledaju Philliese kako se bore protiv Piratesa od kuće.

Heni – dugogodišnji spasilac reptila koji je radio sa aligatorima 30 godina – primio je svog spasilačkog ljubimca aligatora Volija sa Floride 2015. godine. On vodi nekoliko naloga na društvenim mrežama koji dokumentuju život svog voljenog aligatora.

Iako je legalno posjedovati aligatore u Filadelfiji, čini se da je politika Citizens Bank Parka o uslužnim životinjama možda zabranila Voliju ulazak navodi portal insajder.

Izazvao haos na mrežama

Iako je Voliju bio odbijen pristup igri, viđeno je kako se grli navijačima Filisa ispred stadiona. Voli je izazvao pometnju na društvenim mrežama.

Voli je ušao u Henijev život prije sedam godina kao beba aligatora kada je uklonjen iz lagune na Floridi zbog prevelike količine aligatora.

- Postojala je prevelika količina aligatora u toj oblasti - rekao je Heni, dodatno objašnjavajući da se na Floridi takozvani “smetani aligatori“ moraju ili eutanazirati ili prebaciti u zarobljeništvo. Njih dvoje su od tada nerazdvojni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.