TRIKOVI

Kako da izgledate svježije: Podmladite svoje lice u nekoliko koraka

Prije nego što posegnete za skupim kremama, isprobajte nekoliko koraka koji će vas učiniti mlađim

Lice bez bora. Facebook

Z. K.

21.4.2024

Stres, loša ishrana i manjak sna učinili su svoje pa su mnoge žene u panici zbog kože koja odaje znakove starenja. Prije nego što posegnete za drastičnim mjerama i skupim kremama, isprobajte nekoliko osnovnih koraka koji će podmladiti izgled svake žene, bez obzira na njene godine.

Štetne tvari

Dehidrirana koža uvijek izgleda loše, ali, srećom, tu je jednostavan trik. Svaki dan popijte barem litar i po vode. To će pomoći da tijelo izbaci štetne tvari iz organizma, pročistiti kožu, ukloniti sitne linije nastale zbog dehidracije, smanjiti podočnjake i vrećice ispod očiju te pomoći da vaše lice izgleda mlado i svježe.

Kada je vježbanje u pitanju, žene ulažu velike napore kako bi zategnule kožu i dobile trbušnjake, ali zaboravljaju na glavni adut koji se vidi sve vrijeme, a to je lice. Svakodnevna gimnastika za lice dokazano zateže kožu i podiže tonus, a odlično je što gimnastiku možete izvoditi i ujutro dok se spremate za posao, i navečer dok gledate TV.

Cijena kreme nema velik utjecaj na izgled vaše kože. Važno je da je redovno nanosite i da je namijenjena tipu vaše kože. Dobru hidratantnu kremu svaka žena mora imati. Nanesite je dva-tri puta dnevno i njome lagano izmasirajte lice.

Svjež zrak

Centralno grijanje, klima i zagušljivi prostori štete izgledu vaše kože pa se trudite da na svježem zraku svaki dan provedete barem pola sata.

Mnoge namirnice s razlogom se zovu anti-age namirnicama. Zbog toga svoju ostavu natrpajte borovnicama, brokulom, avokadom, paradajzom i sojom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.