PISMO TERAPEUTKINJI

''Ostala sam trudna s drugim muškarcem tokom putovanja s prijateljicom, suprug ništa ne zna, šta da radim''

Vratila se s odmora, dogovorila s prijateljicom da nikome neće reći šta se dogodilo i nastavila svoju svakodnevnu rutinu

Pitala za savjet. Facebook

M. Z.

11.9.2023

Karantin mi je teško pao, imala sam zahtjevnu godinu i bila sam iscrpljena. Čim su mjere malo popustile, odlučila sam odvesti najbolju prijateljicu na putovanje u Portugal jer je prolazila kroz težak prekid s partnerom. Suprug mi je rekao da se opustim i zabavim, a ja sam to malo predoslovno shvatila, počela je pismo 36-godišnja majka dvoje djece psihoterapeutkinji Deidre Sanders.

Ne zna tačno čije je dijete

Svake večeri odlazile su u istu bar i klub u kojem je upoznala jednog muškarca. Tokom razgovora mu je dala do znanja da je udata, ali njega ta informacija nije pretjerano brinula.

- Išli smo u smještaj nakon izlaska, zastali na plaži, poljubio me i... Već nekoliko sekundi kasnije seksali smo se na pijesku. Osjećala sam se užasno, nikada nisam prevarila supruga, ali nastavila sam svake večeri spavati s ovim muškarcem u njegovoj hotelskoj sobi. Govorila sam sebi da je to ''samo seks'' i da je dobro što nemam nikakve osjećaje prema njemu.

Vratila se s odmora, dogovorila s prijateljicom da nikome neće reći šta se dogodilo i nastavila svoju svakodnevnu rutinu. Nakon mjesec stigao je šok – kasnila joj je mjesečnica, a test za trudnoću potvrdio je njene strahove i sumnje – ostala je trudna.

- Suprug i ja spavali smo isti dan kada sam se vratila, dijete može biti i njegovo, ali i od muškarca iz Portugala. Trebam li mu reći istinu - pitala je.

Deidre odgovara

- Koliko god bilo teško, trebala bi sve priznati suprugu. Iako vjeruješ prijateljici, nikada ne možeš biti sto posto sigurna da neće reći, a bilo bi grozno da suprug to sazna od nekoga drugoga. Povrijedit ćeš ga i povjerenje će biti narušeno, ali možete potražiti nekog dobrog bračnog savjetnika i popraviti stvari. S obzirom na to da si imala nezaštićeni spolni odnos, ne bi bilo loše posjetiti ginekologa i napraviti test na spolne bolesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.