PISMO TERAPEUTKINJI

Zabrinuti muškarac: "Žena mi je rekla da joj je dosta seksa i da se sam snalazim, šta da radim?"

Ipak, brzo se snašao jer je, kaže, ''bio primoran'' upoznati drugu ženu i sada misli da se zaljubljuje u nju

Muškarac pita za savjet. Twitter

M. Z.

12.9.2023

Iako sam u kasnim 60-ima, još imam vrlo visok seksualni nagon, ali moja supruga, kojoj je 65 godina, zabranila je bilo kakve aktivnosti u spavaćoj sobi, osim ako ih ne radim sam, napisao je muškarac anonimno u pismu terapeutkinji i kolumnistici Deidre. 

Četvero djece

On, kaže, uopće ne razumije šta joj se dogodilo, ali mu je rekla da, nakon četiri desetljeća, koliko su u braka, redovnog seksa nekoliko puta sedmično i četvero djece, ona smatra da je ''svoje napravila'' i da je ''ispunila svoje obaveze prema njemu'', prenosi ''The Sun''.

- To mi je rekla prije pune četiri godine, kad me prvi put odbila za seks - dodao je.

Otad, priča, seksa nema uopće, jer se on, kako mu žena stalno napominje, može i sam zadovoljiti.

- Ipak, stvarno mi, osim seksa, nedostaje i intimnost i osjećam da se udaljavam od nje - dodao je muškarac.

Zbog takvog je odnosa sa suprugom, piše, upoznao drugu ženu s kojom se počeo nalaziti, a sada misli da se zaljubljuje u nju.

- Stvarno želim započeti aferu s njom, ali bojim se da me ne odbije i da samo uništim prijateljstvo - piše on.

- Započinjanje afere s drugom ženom nije nikakvo rješenje. Radije razgovarajte sa svojom suprugom i objasnite joj kako se osjećate i da vam osim seksa nedostaje i intimnost - kaže terapeutkinja.

Puno ljubavi

- Zvuči kao da vaša žena nikada nije uživala u seksu te da je seks doživljavala kao svojevrsnu dužnost, što je tužno. Pokušajte joj pokazati puno ljubavi, i ne samo u spavaćoj sobi. Puno maženja i poljubaca učinit će da se osjeća malo više cijenjenom, a kada i ako opet postanete intimni, odvojite vrijeme da se uvjerite da je ona sretna. Isto tako, prije samog čina se obavezno fokusirajte na dugu predigru - odgovorila je Deidre, piše Večernji.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.