VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske bliznakinje Britani i Abi nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Bliznakinje iz SAD su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovno pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom...

Bliznakinje uživaju u životu. Instagram

M. Z.

28.3.2024

Sijamske bliznakinje Abi (Abby) i Britani Hensel (Brittany) prvi put su privukle pažnju javnosti 1996. godine kad su se pojavile u ''The Oprah Winfrey Showu'', jer su rođene sa zajedničkim donjim dijelom tijela, što znači da od struka naniže dijele iste organe. U gornjem dijelu imaju dvostruke organe, a kontrolu nad udovima dijele. Abi kontrolira desnu ruku i nogu, a Britani lijevu stranu.

Roditelji ih nisu željeli odvajati nakon rođenja jer su takav zahvat smatrali previše rizičnim. Osim toga, govorili su da bi morali birati između njih dvije koja će ostati živa, a koja ne, a to nisu željeli.

Otad do danas se svašta izdogađalo u njihovim životima, a jedna od većih stvari je to što se jedna od njih udala. Abi se 2021. godine udala za Džoša Bovlinga (Josh Bowling), medicinara i veterana američke vojske. Obje su, naravno, učestvovale u ceremoniji, i to u posebno izrađenoj vjenčanici bez rukava.

Inače, sestre danas imaju 34 godine, rade kao učiteljice i jednoj školi u SAD i vrlo su aktivne na društvenim mrežama. Prihvatile su svoj život takvim kakav je i redovno pronalaze razloge za smijeh.


@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones - Gabby Barrett

Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi... I sve svoje dogodovštine objavljuju na društvenim mrežama. Priznale su da bi jednog dana voljele imati djecu.


Osvrnule su se i na svoj posao. Kažu da dobivaju samo jednu plaću jer popunjavaju jedno radno mjesto, iako naprave više posla nego jedna klasična učiteljica. Prisjetile su se i svog djetinjstva. Često su bile kod ljekara, a ovi su se znali čuditi kad su ih posmatrali kako dobro i usklađeno sviraju klavir, pri čemu je Abi preuzela dionice desne ruke, a Britani lijeve.

Tokom odrastanja uživale su u sportovima kao što su kuglanje, odbojka, biciklizam, softball i plivanje. Na 16. rođendan su položile vozački ispit, za svoju vožnju kažu da je ''nevjerovatan podvig timskog rada'' jer svaka koristi svoju ruku za upravljanje volanom.

Njihova majka Peti (Patty) se znala našaliti vezano za njihovu vožnju.

- Ne znam šta bi se dogodilo da ih zaustave zbog prebrze vožnje. Hoće li svaka od njih dobiti kartu ili samo Abi jer joj je noga na papučici gasa - rekla je jednom prilikom novinarima, prenosi Daily Mail.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.