KOD DOBOJA

Putopisac Robert Dacešin na Ozrenu u društvu medvjeda i vukova

Ono što sam doživio na planini Ozren gdje sam boravio, jedno je od najnevjerovatnijih iskustava čitavog života, rekao je

Robert Dacešin u bazi Paragost. Youtube

S. S.

11.6.2023

Poznati putopisac Robert Dacešin posjetio je planinu Ozren, tačnije bazu Paragost u blizini Doboja. Tu je imao nesvakidašnje iskustvo s obzirom da je 24 sata proveo s medvjedima i vukovima.

- Iako su vukovi i medvjedi, često okarakterisani kao neke od najopasnijih životinja na našem području, u ovom videu, proveo sam 24 sata sa njima i upoznao njihovu drugu stranu – naveo je Dacešin.

Ističe da je obilazeći Bosnu i Hercegovinu imao priliku da vidi posebne stvari za koje ranije nije znao ni da postoje na našim prostorima.

- U gotovo svaki dio zemlje u koji bih se zaputio, pronašao bih nešto čudesno lijepo i upoznao neke dobre ljude, koji bi učinili boravak u tom kraju još posebnijim. Mada, ono što sam doživio na planini Ozren gdje sam boravio, jedno je od najnevjerovatnijih iskustava čitavog života. Naime, u mjestu zvanom baza Paragost, imao sam priliku da provedem jedan čitav dan družeći se sa dva medvjeda imena Maša i Ljubica, vukom imena Vuk, lamom, magarcem i raznim drugim životinjskim drugarima, te provedem zaista jedan dan za pamćenje – rekao je.

Naglasio je da ga je posebno oduševio način na koji se domaćini ovog mjesta brinu o svim životinjama i kako one žive u jednom posebnom miru i sreći.

- Javite mi kako vam se čini ovo mjesto, a ja vas toplo pozivam da ga posjetite i doživite jedno zaista posebno životinjsko iskustvo. Više o ovom mjestu, možete saznati na stranici – zaključio je Dacešin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.