NITA AMBANI

Najbogatiji par u Indiji živi u neboderu od 27 spratova: Imaju 600 sluga, a u garaži 169 auta

Poznata je po tome što troši nevjerovatne količine novca na luksuzne predmete, pa je tako jednom kupila "Hermes" torbu koju je platila 350.000 eura

Najbogatiji par u Indiji. Instagram

M. Z.

28.7.2023

Najbogatija žena Indije Nita Ambani je supruga najbogatijeg Indijca na svijetu Mukeša Ambanija.

Mukeš je vlasnik najuspješnije kompanije u Indiji „Reliance Industries“. Njegova imovina procijenjena je na 83 milijarde eura. I, naravno, par Ambani uživa u svom bogatstvu kao niko drugi.

Najbogatiji par iz Indije ima garažu koja prima njihovih 169 automobila, a dom u kojem žive procijenjen je na nevjerovatnih milijardu eura. Da je sve uređeno, očišćeno, skuhano i o mnogo čemu drugom, brine čak 600 članova posluge. Tu su čistačice, konobari i fitnes instruktori. Poznata dama Indije je jednom čak naručila 25.000 zlatnih posuda za posluživanje gostiju.

Ovo je zapravo neboder koji ima 27 spratova. Ima kino, banju, hram, balsku salu, salu za automobile… Članovi porodice se opuštaju pod tušem vještačkog snijega, a štite ih čuvari koji imaju svoje odvojene stambene jedinice.

Nita Ambani je učiteljica i dizajnerka enterijera, voli da troši novac na luksuzne predmete i ima savršen ukus za torbe. Jednu "Hermes" torbu platila je čak 350.000 eura. Suprugu je kupila luksuzni Majbah 62, a milijarder joj je poklonio mlazni avion vrijedan 60 miliona eura.

Ova 59-godišnja Indijka obično se pojavljuje u javnosti u tradicionalnoj odjeći, ali su ''Cartier'', ''Bulgari'' i ''Gucci'' među njenim omiljenim modnim brendovima.

Nita Ambani je također poznata po svom dobrotvornom radu.

Osnovala je školu i bolnicu u Mumbaju, a par je izdvojio 68 miliona eura za pomoć tokom pandemije.

Dom poznatog para. Instagram

Najbogatiji indijski par u braku je 37 godina, a imaju troje djece, dva sina i kćerku, koji su odgojeni veoma strogo po rigoroznim pravilima. Nita je insistirala na tome da su djeca odgajana u skromnim uvjetima, da dobivaju malu naknadu tokom odrastanja, da koriste gradski prijevoz i da imaju stroga ograničenja u izlasku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.