VRIJEME JE ZA ODMOR

Avgust u Evropi: Putovanje kroz top pet ljetnih rajeva

Bez obzira na destinaciju koju odaberete, avgust je mjesec koji vam pruža priliku da doživite Evropu u njenom punom sjaju

Dubrovnik. Facebook

12.8.2023

Avgust je vrijeme kada Evropa procvjeta u punom sjaju. Ovo je mjesec kada se mnoge destinacije otvaraju za ljetnu sezonu, pružajući posjetiocima priliku da uživaju u toplim temperaturama, prelijepim plažama i raznolikim događanjima.

U nastavku vam donosimo pet neodoljivih destinacija koje biste mogli posjetiti tokom avgusta.

Santorini, Grčka

Ova prelijepa ostrvska destinacija je posebno čarobna u avgustu. Santorini je poznat po svojim bijelim kućama sa plavim krovovima, fantastičnim zalascima sunca i kristalno čistim morem. Možete istraživati uske uličice gradića Oia, opuštati se na crnim pjeskovitim plažama i uživati u ukusnoj grčkoj kuhinji.

Dubrovnik, Hrvatska

Avgust je idealan mjesec za posjetu Dubrovniku. Ovaj historijski grad obasjan suncem i okružen azurnim morem pruža nevjerovatno iskustvo. Možete šetati po zidinama starog grada, istraživati brojne spomenike i uživati u bogatom kulturnom nasljeđu.

Amalfi Obala, Italija

Amalfi Obala je pravo rajsko odredište u avgustu. Prelijepi gradovi poput Amalfija, Positana i Ravela pružaju nezaboravne pejzaže i luksuznu atmosferu. Smještena uz Tirensko more, ova obala nudi spektakularne plaže, izuzetnu hranu i bogatu kulturu.

Ibica, Španija

Ako tražite kombinaciju predivnih plaža i neprestane zabave, Ibica je pravo mjesto za vas. Ovo ostrvo u Sredozemlju je dom nekim od najboljih klubova i plažnih zabava na svijetu. Avgust je vrijeme kada se ovdje održavaju najveći muzički festivali i događaji.

Edinburg, Škotska

Za one koji žele izbjeći vrućine i uživati u prijatnijim temperaturama, Edinburg je fantastična opcija. Ovaj šarmantni grad nudi obilje kulturnih događanja, festivala i historijskih atrakcija. Avgust je također vrijeme kada se održava poznati Edinburški festival.

Prije nego što se uputite na put, obavezno se informišite o aktuelnim putnim uslovima i zdravstvenim preporukama koje mogu uticati na vaše putovanje. Bez obzira na destinaciju koju odaberete, avgust je mjesec koji vam pruža priliku da doživite Evropu u njenom punom sjaju tokom ljetne sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.