BUNKER MILIJARDERA

Najskuplji kvart u SAD dobiva novog "stanovnika": Evo ko je pazario vilu od 79 miliona dolara

Transakcija je zaključena 12. oktobra tekuće godine

Nova vila Džefa Bezosa. Google Maps

M. Z.

5.11.2023

Osnivač Amazona Džef Bezos seli se u Majami na Floridi, tri sedmice nakon što je kupio vilu sa sedam spavaćih soba na malom privatnom, vještačkom otoku u zalivu Biskejn.

Samo najimućniji

Inače, u pitanju je seoce Indijan Krik, poznato i pod kolokvijalnim imenom "bunker milijardera", budući da ga naseljavaju samo najimućniji.

Tehnološki mogul, koji živi u Sijetlu od 1994. godine, rekao je da se ovom selidbom približava svojim roditeljima, ali i poslovnim operacijama svoje druge kompanije "Blue Origin".

-Živio sam u Sijetlu duže nego bilo gdje drugdje i ovdje imam toliko nevjerovatnih uspomena. Koliko god da je ovaj potez uzbudljiv, za mene je to emotivna odluka - napisao je na svom Instagram profilu treći najbogatiji čovjek svijeta, čije je bogatstvo procijenjeno na 161 milijardu dolara.

Bezos je svoje veleljepno imanje na otoku Indijan Krik kupio za 79 miliona dolara, prenio je Blumberg, a transakcija je zaključena 12. oktobra.

Ogromna vila je izgrađena 2000. godine, a posjeduje kućno kino, biblioteku, bazen i vinski podrum. Nalazi se odmah pored druge nekretnine koju je Bezos kupio ovog ljeta, za 68 miliona dolara.

Mjere sigurnosti

Indijan Krik je, inače, bio najskuplji kvart u SAD 2021. godini. Privatni otok, razumije se, ima stroge mjere sigurnosti i dobro je čuvan. Osim Bezosa, tu živi investitor Karl Ajkan, kao i Džared Kušner i Ivanka Tramp.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.