POPULARNE DESTINACIJE

Bliže se praznici: Ova tri grada su idealna za posjetiti

Ako požurite, nerijetko se do ovih popularnih destinacija mogu pronaći povoljnije avionske karte

Rim: Popularna destinacija. X

D. R.

23.12.2023

Iako su u zimskom periodu najpopularnije destinacije one na kojima se održavaju adventi i gdje sve miriše na kolačiće sa cimetom, vanilu i kuhano vino, često su zanimljivi i gradovi u sjevernoj i centralnoj Evropi, gdje su temperature izuzetno niske.

Stoga, ako ste od onih koji bi hladne dane ipak iskoristili da "pobjegnu" negdje gdje je sunčano i gdje su temperature iznad prosjeka za ovo doba godine, predlažemo da se zaputite na jug. Ako požurite, nerijetko se do ovih popularnih destinacija mogu pronaći povoljnije avionske karte, što je još jedan motiv da praznike provedete na jednoj od ove tri destinacije, piše Ona.rs.

Rim

Mnogima omiljeni i jedan od najposjećenijih gradova na svijetu. Bilo da putujete u paru, sa prijateljima, porodicom ili sami, svakako vam neće biti dosadno, jer Rim posjeduje toliko znamenitosti da je nemoguće obići ih sve odjednom. Dobra stvar je što su sve manje-više grupisane u centru, na pješačkoj distanci, pa je najbolja strategija za obilazak jednostavno se prepustiti i šetati po sopstvenom nahođenju. 

Fontana di Trevi: Popularna atrakcija Rima. X

Pored nezaobilaznih stavki na listi poput Koloseuma, Fontane di Trevi, Panteona, Španskih stepenica i mnogih drugih, ne propustite da se spustite do malenog ostrva Tiberina, koje je ujedno i najmanje naseljeno ostrvo na svijetu.

Atina

Grčka je oduvijek posebna turistička atrakcija, bilo da je u pitanju ljetovanje ili zimovanje. Pored Soluna, Atina je definitivno jedna od najčešćih destinacija, idealna za nekoliko dana okupanih suncem. Provedite ih sedeći u nekoj od taverni u podnožju Akropolja, šetajući uskim ulicama Plake ili posmatrajući brodove koji ulaze i izlaze iz luke Pirej. Pored bogate historije i kulture, Grčka je nadaleko poznata i po hrani, te ovaj kratki odmor iskoristite za uživanje u musaki, girosu, prepoznatljivim salatama i umacima, svježoj ribi i morskim plodovima. 

Atina. Wevotravel

Valensija

Ovaj grad je posljednjih godina sve popularniji, prije svega zbog blage klime i pristupačnosti. Najbolje je posjetiti ga upravo u jesen ili zimu, zbog manjih gužvi i još povoljnijih cijena života. Jutra provedite vozeći bicikl ili trotinet duž nekoliko kilometara duge pješčane plaže, nakon čega možete probati tradicionalnu hranu u nekom od obližnjih restorana. 

Valensija. Instagram

Kada je u pitanju arhitektura, Valensiju krasi savršen spoj tradicionalnog, kolonijalnog stila i modernog futurizma, za koji je prije svega zaslužan čuveni arhitekta Santijago Kalatrava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.