THE SUN

Britanski medij ima samo riječi hvale za Crnu Goru: Nestvarni pejzaži, prekrasne plaže i jeftino pivo

Turistima i Britancima poručuju da ovu državu ne zanemaruju, jer itekako ima razloga da se nađe na listi putovanja

Sveti Stefan. Instagram

E. Ag.

4.3.2024

Na sajtu britanskog medija „The Sun“ nedavno je osvanuo tekst o Crnoj Gori u kojem se turistima i Britancima poručuje da ovu državu ne zanemaruju, jer itekako ima razloga da se nađe na listi putovanja.

Povod za tekst bilo je uvođenje novih letova za Crnu Goru. Oni navode da Britanci gotovo zanemaruju Crnu Goru, uprkos zadivljujućim pejzažima, prekrasnim plažama i vrlo jeftinom pivu.

Kako su objavili, Crna Gora je "spremna dočekati novi val turista iz Velike Britanije", jer se pokreće nova direktna linija iz Bristola za Tivat. Bristol će ujedno postati i treći grad koji je povezan s Tivtom, a londonski Gatvik i aerodrom Luton također će nuditi letove za ovaj obalni grad.

- Tivat je dom slikovite luke, kao i pećina, jezera i planinskih staza. Gliseri napuštaju zaljev svaki dan kako bi odveli ljude u istraživanje morskih pećina, dok barovi u gradu poslužuju pivo za oko dvije funte - napisali su.

Naveli su i da je Tivat također pogodna baza za ljude koji žele istražiti ostatak zemlje, koja je dom nekim nevjerovatnim prirodnim mjestima, povijesnim gradovima i plažama.

- Među glavnim odredištima u Crnoj Gori je Kotor, sa svojim zapanjujućim reflektirajućim zaljevom koji se nalazi pored fascinantnog Starog grada poznatog po svojim krivudavim ulicama i romaničkim crkvama. Na drugim mjestima, Stari grad Stari Bar nalazi se smješten među brdima u podnožju planine Rumije - istakli su.

Osim toga, za posjetu su izdvojili i Sveti Stefan, koji su posjetile brojne slavne ličnosti, gdje su izdvojili Merilin Monro, Breda Pita i princezu Margaret. Istakli su da su crnogorske obale posjetili i članovi kultnog benda „Rolling Stones“ te Madona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.