POPULARNA DESTINACIJA

Idemo na Santorini, ali u Kinu: Replika poznatog odmarališta

koštalo je više od milijardu eura za izgradnju

Santorini u Kini. tourism on the edge

Dž. R.

17.5.2024

Svima je poznato mjesto Santorini, ali možda je manje poznato da sada i Kina ima svoj.

Nevjerovatan podvig

Grčko ostrvo Santorini jedna je od najpopularnijih destinacija za medeni mjesec na svijetu i samo ga Bali pobjeđuje na rang listi. Tome svakako pomaže i veliki izbor restorana koji su spremni da pripreme romantične večere za zaljubljene parove. Osim toga, ostrvo oduševljava netaknutim plažama i fantastičnim pogledom.

Svako ko je proveo odmor na Santoriniju zna da je to jedinstveno mjesto. Očigledno su Kinezi zavidjeli grčkoj klimi i ljepoti jer su napravili repliku grčkog ostrva. Kopija čuvenog ostrva nalazi se u kineskoj provinciji Junan.

Viralne slike

Odmaralište, stilizovano po popularnom ostrvu, prostire se na površini od 3.700 hektara i koštalo je više od milijardu eura za izgradnju. Arhitektura i dekor ove neobične turističke atrakcije inspirirani su originalnim građevinama Santorinija i nude kineskim stanovnicima uvid u ljepotu Mediterana. 

Smješteno na padini planinskog lanca Cangshan, odmaralište gleda na mirno jezero Erhai. Njegov pejzaž je prošaran raznim mogućnostima smještaja, uključujući turističke gostionice, butik hotele, kulturne ustanove, smještaj za odmor i vijugave staze sa cvijećem i bujnim zelenilom.

Fotografije kineskog Santorinija postale su viralne na društvenim mrežama i nije bez razloga što zadivljujuće slike privlače putnike, posebno domaće, da istraže odmaralište.

Razne ceremonije

Također, nije iznenađujuće što se mnogi parovi odlučuju da svoje vjenčanje organiziraju na ovom živopisnom mjestu. Ostrvo nudi širok spektar izbora za parove koji traže različite vrste ceremonija.

Ovo nas podsjeća na čuveni mim: "Mama, da li možemo na Santorini?" „Napravit će tebi mama Santorini kod kuće.“

Sada, Kinezi stvarno imaju svoj Santorini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.