SVI GA VOLE

Tartar umak za prilog jelima

Ako volite malo kiselkastiji okus, dodajte kašičicu tekućine od kiselih krastavaca

Ukusno i fino. Facebook

M. Z.

19.7.2023

Ako volite malo kiselkastiji okus, dodajte kašičicu tekućine od kiselih krastavaca. Poslužite uz omiljeno jelo koje inače jedete s tartarom i to je to! Ovako pripremljen može stajati u frižideru nekoliko dana

Sastojci

200 ml majoneze

5-6 kiselih krastavaca, ovisno o veličini, prerezanih na 4 dijela i narezanih na trakice

1 kašika kapara

1 kašika sitno ribanog češnjaka

so i biber

2 kašike soka od limuna

1 kašika sitno sjeckanog svježeg peršuna

1 kašičica senfa

Priprema

U posudi (najbolje staklenoj u kojoj ćete držati tartar) pomiješajte sastojke. Posolite i pobiberite po želji te, ako volite malo kiselkastiji okus, dodajte kašičicu tekućine od kiselih krastavaca.

Poslužite uz omiljeno jelo koje inače jedete s tartarom i to je to! Ovako pripremljen, tartar umak može stajati u hladnjaku nekoliko dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.