NOGOMET

Legenda Barcelone, ipak, ostaje na Nou Campu

Xavi donio odluku

(F. Me.)

22.7.2014

 

 

Xavi je napravio zaokret i ostat će u Barceloni sljedeće sezone, a odluku je donio nakon što je razgovarao s trenerom Luisom Enriqueom i predsjednikom Josepom Marijom Bartomeuom

Iskusni veznjak u junu je bio skloniji odlasku s Nou Campa nakon što nije uspio dobiti jamstva novog trenera o minutaži za novu sezonu.

Ali, nakon što je razmislio o ponudama iz katarskog kluba Al-Arabija i nove MLS franšize New Yorka, on je odlučio ostati u Kataloniji, prenosi "Goal".

Klupski šefovi u Barci će ovu vijest dočekati s oduševljenjem, jer oni žele da 34-godišnjak ostane i podijeli svoje iskustvo s mlađim igračima u klubu.

Xaviju se nije sviđala ideja preseljenja u Katar pa je uputio svog agenta za istraživanje drugih mogućnosti. New York je bio sljedeća opcija, ali nisu uspjeli uvjeriti Španca da bi to bio pravi potez za njega u ovoj fazi karijere.

To znači da će Xavi ostati član Barcelone koja će pokušati sljedeće sezone vratiti naslov koji je ove sezone uzeo Atletico Madrid.

On će se tako boriti za minute s Ivanom Rakitićem, Sergiojm Busquetsom, Andresom Iniestom te mladim Sergijom Robertom, za kojeg se očekuje da će igrati više ove sezone.

Xavi je odigrao više od 700 utakmica za Barcelonu i osvojio 22 trofeja s klubom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.