NOGOMET

Šok na Koševu u 92. minuti: Željezničar izgubio treće pretkolo Evropske lige

Utakmica završena rezultatom 2.2

A. VREBAC

22.7.2014

 

 

Fudbaleri Željezničara nisu uspjeli da se plasiraju dalje nakon što su u revanšu protiv Metalurga na Koševu odigrali 2:2.

Plavi su od prve minute krenuli veoma ofanzivno, a takva igra im se isplatila već u 16. minuti.  Riad Bajić je dobro centrirao sa desne strane nakon jednog prekida, a jedan od igrača Metalurga je nespretno i nesretno zakačio loptu i matirao vlastitog golmana za vodstvo Plavih od 1:0. Autogol je zvanično pripisan Dodevskom.

Iako je Željezničar uglavnom kontrolisao igru i bio bolji rival, Makedonci su i u 32. minuti opasno zaprijetili kada je sjajan volej Leskarovskog još bolje odbranio Antolović, poslavši loptu u korner.

Domaći su i nastavak meča slično otvorili kao i početak utakmice. Sjajan udarac Tomića u 48. minuti, Efremov je izvadio ispod prečke. Do zasluženog drugog gola Željezničar je stigao u 54. minuti. Nermin Jamak je uposlio Riada Bajića koji sa 20-ak metara sjajno pogađa za 2:0.

Rudeski je u 62. minuti nakon sjajnog solo prodora ipak postigao lijep gol za 2:1. I kada se očekivao kraj utakmice, Krstev je u 92. minuti fenomenalno pogodio iz slobodnog udaraca.

 

94' Kraj utakmice na Koševu, završeno je 2:2. Željezničar je ispao, Metalurg ide u treće pretkolo Evropske lige.

 

92’ GOOOL! Krstev je pogodio iz slobodnog udarca sa 20 metara! Željezničar - Metalurg 2:2.
   

90’ Četiri minute sudijske nadokande na stadionu Koševo.

 

88’ Udarac Krsteva iz velike daljine odlazi u korner.

 

84’ Odlična prilika za ekipu Metalurga. Napadač gostujuće ekipe Simovski sa tri metra direktno pogađa Antolovića. Dosta sreće za Željezničar!

 

81’ Posljednja izmjena Admira Adžema. Turković će zamijeniti strijelca drugog gola za Želju Riada Bajića.

 

76’ Umjesto Damira Sadikovića u igri je Eldar Hasanović.

 

73’ Igrači Metalurga nakon što su smanjili rezultat na 2:1, igraju mnogo ofanzivnije. Manijaci i dalje pružaju fenomenalnu podršku igračima Želje.

 

70’ U ekipi Metalurga umjesto Dodevskog u igri je Angelov.

 

64’ Sead Bučan mijenja povrijeđenog Nuspahića.

 

62’ GOOL! Na 2:1 smanjuje Radeski nakon sjajne solo akcije.

 

57’ Jedanaesterac za Metalurg promašio je Simonovski! Željo zadržao vodstvo od 2:0!

 

56’ Penal za makedonski Metalurg, nakon igranja rukom Kvesića.

 

54’ GOOOOOL GOOOOOOL! Strijelac je Riad Bajić! Jamak je odlično uposlio Riada Bajića, a mladi reprezentativac BiH je sjajnom ljevicom pogodio nebranjeni dio mreže Efremova!

 

 

50' Sjajna kombinacija Nuspahića i Jamaka, nakon čega je ovaj drugi prošao nekoliko igrača Metalurga, ali njegov udarac je izblokiran i lopta je otišla u korner.

 

47’ Sjajna kontra Željezničara, Stanić je odlično uposlio Tomića, ali njegov udarac ispod prečke vadi golman gostiju Efremov .

 

46’ Počelo je drugo poluvrijeme utakmice na Koševu. Admir Adžem na zagrijavanje poslao Turkovića, Bučana i Hasanovića.

 

 

45’ Završeno je prvo poluvrijeme  na Olimpijskom stadionu Koševo u revanš susretu 2. pretkola Europa lige između Željezničara i Metalurga. Željezničar vodi s 1:0.

 

44’ Žuti karton za Dodevskog zbog oštrog starta nad Sadikovićem.

 

41’ Manijaci prave fenomenalnu atmosferu na tribinama. Velika podrška za igrače Želje.


39’
  Srđan Stanić pokušava sa 20 metara, ali njegov udarac blokira gostujuća odbrana, a Efremov sigurno hvata loptu.

 

33’ Prva izmjena u redovima Metalurga. Umjesto Tanturovskog u igri je Simonovski.

 

31’ Bombu Krsteva sa preko 35 ispod prečke vadi Marjan Antolović. Korner je za Metalurg. Leskaroski pokušava iz voleja, ali golman Želje ponovo odlično brani.

 

26 Igrači Željezničara ne odstupaju od igre i pristupa sa samog početka utakmice. Gosti bez pravih rješenja, ali i bez prave igre.

 

22 Koševom se prolama "Palestina, Palestina"...

 

18’ Dobar pokušaj Krsteva sa preko 25 metara. Lopta odlazi pored desne stative gola Antolovića.

 

16’ GOOOOOOOOOOOOOOL Željezničar vodi protiv Metalurga. Poslije centaršuta Bajića lopta je dirala jednog igrača Metalurga.

 

 

10' Još uvijek se čeka prava prilika, lopta je uglavnom kod igrača Želje. Stadion Asim Ferhetović - Hase se dodatno napunilo, tako da ima trenutno ima oko deset hiljada navijača Želje koji prave fenomenalnu atmosferu.

 

8’ Trenutno je oko sedam hiljada gledalaca na Koševu. Nakon međusobnog duela na terenu stadiona Koševo su ostali ležati Nuspahić i Ristovski, obojici je ukazana medicinska pomoć.

 

5’ Opasno ubacivanje Metalurga na stadionu "Asim Ferhatović-Hase, golman Željezničara slabije interveniše, ali nikog od protivničkih napadača nije bilo u petercu Želje.

 

3’ Prvi korner za Željezničar na Koševu izborio je Nuspahić, nakon što je sjajno povukao kontru. Nakon ubačaja iz kornera Nermina Jamaka, Plavi prave faul u napadu.

 

1’  Mervyn Smyth, sudija iz Sjeverne Irske označio je početak utakmice. Sa centra su prvi krenuli gostujući fudbaleri.

 

FK Željezničar večeras na Koševu igra uzvratnu utakmicu 2. pretkola Evropske lige protiv Metalurga.

 

Plavcima s Grbavice je potrebna minimalna pobjeda kako bi se plasirao u 3. pretkolo Europa lige gdje ih čeka kiparska Omonia.

 

Ekipa sarajevskog Željezničara je u prvoj utakmici u Skoplju, na stadionu Filip II Makedonski u okviru drugog kola Europa lige odigrala odličnu utakmicu protiv domaćeg Metalurga, a rezultat je na kraju bio 0:0.

Bila je to utakmica u kojoj je Željo tokom većeg dijela susreta bio dominantniji i opasniji pred golom Eframova, ali tu nadmoć nažalost nisu uspjeli krunisati golom.

 

Mervyn Smyth iz Sjeverne Irske dijeliti će pravdu u revanš susretu 2. pretkola Europa lige.


Željezničar: Antolović; Nuspahić, Kvesić, Kosorić, Bajić, Stanić, Čolić, Sadiković, Bogdanović, Jamak, Tomić
    
Metalurg: Efremov; Ristovski, Gjorgievski, Leskaroski, Dalčeski, Mitrev, Radeski, Dodevski, Krstev, Stojanovski, Tanturovski

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.