NOGOMET

Vrijeme je da norvešku ekipu napusti sreća

Dženan Uščuplić pred polazak u Haugesund

A. MIZDRAK

23.7.2014

 

- Još mi iz glave ne izlaze propuštene prilike u prvoj utakmici 2. pretkola Evropske lige protiv Haugesunda na Koševu, kada smo, uprkos odličnoj igri, poraženi minimalnim rezultatom 0:1.

Ovim riječima počeo je razgovor trener Sarajeva Dženan Uščuplić uoči današnjeg polaska u Norvešku, gdje će bordo momci sutra (18 sati) odigrati revanš protiv Haugesunda.

Umorni rival

Hoće li se mladi stručnjak na klupi bordo tima opredijeliti za napadački nogomet, s obzirom na to da juri zaostatak od jednog gola, ili će strpljivo čekati pravu šansu?

- Igrat ćemo strpljivo i hladne glave čekati pravu šansu. Pokazali smo da se možemo svih 90 minuta nositi s Norvežanima. Treba nam samo jedan gol i ne vidim razlog zašto navaljivati - kazao je Uščuplić.

Ukoliko utakmica uđe u produžetke, imaju li igrači Sarajeva snage da se nose sa snažnijim i fizički spremnijim Norvežanima?

- Upravo tu je naša šansa. Oni imaju težak raspored, igraju svake srijede i subote utakmice i prilično su istrošeni. Umorniji su od nas i volio bih da utakmica uđe u produžetke - kazao je Uščuplić.

Ako dođe do produžetaka, veoma realan scenarij je i izvođenje jedanaesteraca.

- Vježbali smo na treninzima i penale ako slučajno do njih dođe - kazao je strateg bordo tima.

Upitali smo Uščuplića je li gledao posljednji prvenstveni meč Haugesunda protiv Odd Grenlanda koji je završio bez golova.

Stoperski problem

- Gledao sam tu utakmicu, igrali su kao i protiv nas defanzivno. Grenland je uputio 15 udaraca na gol i imao mnogo prilika, međutim, Haugesund prati nevjerovatna sreća baš kao i protiv nas. Smatram da će ih sreća konačno napustiti sutra - zaključio je Uščuplić, koji jedinu dilemu oko sastava u sutrašnjoj utakmici ima na stoperskoj poziciji, s obzirom na to da su roviti Ivan Tatomirović i Adnan Kovačević.

Sudi Mađar

Meč između Haugesunda i Sarajeva sudit će četvorka iz Mađarske s glavnim sudijom Mihalijem Fabijanom (Mihaly) na čelu. Inače, Fabijan je već sudio bosanskim klubovima, i to Slaviji u meču protiv Otelula, u kojem je rumunski tim slavio sa 3:0. Mađar je poznat kao sudija koji je lak na kartonima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.