NOGOMET

Karačić: Pritisak je na Mariborčanima

Mostarci žele u 3. pretkolo Lige prvaka

M. PANDŽA

23.7.2014

 

Još u ponedjeljak su trener Zrinjskog Branko Karačić i njegovi nogometaši doputovali u Sloveniju, preciznije u Ptuj, gdje čekaju večerašnji revanš drugog pretkola Lige prvaka protiv Maribora.

Prošlog utorka u Mostaru nije bilo pobjednika - završeno je 0:0, a to je jedan od rezultata koji je Karačić priželjkivao uoči mariborskih 90 ili 120 minuta.

Velika prilika

- Maribor je i dalje favorit, ali sada malo manji nego uoči prve utakmice. Iako u domaćem taboru govore kako su se naučili nositi s pritiskom, iz svog trenerskog iskustva znam da nije lako igrati kada vam prijeti eliminacija, tako da će domaći igrači sigurno biti pod opterećenjem, što ćemo pokušati iskoristiti - izjavio je Karačić.

Trener "Plemića" u Ljudskom vrtu neće moći računati na u Mostaru isključenog Milana Muminovića, vrlo važni veznjak Ivan Crnov i dalje je van stroja, dok će prošle sezone standardni Anto Radeljić i Deni Simeunović vjerovatno ostati na klupi jer u nogama nemaju snage za 90 minuta.

- Imamo problema, baš kao i uoči prvog susreta, ali ne želimo pričati o tome. Igramo kvalifikacije za Ligu prvaka, što je velika stvar za klub. Prilika je tu, a uvjeren sam da će svi igrači koji dobiju priliku dati svoj maksimum kako bismo došli do rezultata koji nas vodi u sljedeći krug - dodao je Karačić.

Podrška navijača

U Zrinjskom očekuju da će večeras u Ljudskom vrtu imati podršku oko petstotinjak svojih navijača. Do ponedjeljka je u Mostaru prodato oko 400 karata za navijače našeg prvaka.
 
Maribor - Zrinjski

Stadion Ljudski vrt u Mariboru. Kapacitet: 12.500. Sudija: Sergej Lapočnik (Rusija). Pomoćnici: Nikolaj Golubev (Rusija) i Aleksej Lebedev (Rusija). Delegat: Mark Blakburn (Engleska). Prvi susret: Zrinjski - Maribor 0:0.

MARIBOR: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler, Dervišević, Filipović, Ibraimi, Vršič, Tavares, Mendy. Trener: Ante Šimundža.

ZRINJSKI: Dujković, Blaić, Graovac, Katanec, Stojkić, Šćepanović, Muminović, Pehar, Đurić, Stojanović, Nikolić. Trener: Branko Karačić.

Raskid s Aleksićem

Dan uoči revanša u Mariboru iz Zrinjskog su potvrdili da su dogovorili sporazumni raskid ugovora s Radosavom Aleksićem, igračem koji je Pod Bijeli brijeg stigao u posljednjem zimskom prijelaznom roku iz Slavije.

U proljetnom dijelu sezone bio je standardan, ali je na startu ove izgubio mjesto u momčadi, nakon čega je odlučio potražiti novi izazov. Gdje će nastaviti karijeru, nije poznato.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.