NOGOMET

Fudbalski klub Troglav pao na "niske grane": Traže ovce da popasu stadion u Livnu

Zbog kvara kosilice i nebrige vlasti za klub

A. Kamber

23.7.2014



Nezadovoljni odnosmo općinske vlasti u Livnu prema NK Troglav koji je spao na to da nema čime popraviti ni kosilicu za stadion iz uprave su se saopćenjem obratili loklanoj vlasti i javnosti, a posebno svom nekadašnjem igraču, danas vlasniku stada ovaca Fahrudinu Delaliću.

 

“Pozivamo dospodina Delalića da zbog kvara na klupskoj kosilici i nebrige općinskih službi i načelnika općine Livno dotjera svoje stado ovaca na stadion Zgona u srijedu zbog ispaše. Obavještavamo da je trava na stadionu super kvaliteta zbog velikog udjela djeteline. Napominjemo da će se ispaša obaviti besplatno jer u proračunu općine Livno nema novca za održavanje sportske infrastrukture”, navedeno je u saopćenu uprave Troglava.

Napominjemo da je prije nekoliko mjeseci Delalić, i sam razočaran nebrigom vlasti za Troglav i stadion, ovce bio dotjerao i napasao na stadionu u znak protesta. Ovoga puta mu se pridružila i uprava Troglava, nekadašnjeg premijerligaša i dugogodišnjeg drugoligaša koji je spao na najniži rang takmičenja zbog odliva igrača i nebrige vlasti za klub.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.