NOGOMET

Guardiola: Otkaz u Bayernu mi se sprema ako...

Mora stalno osvajati trofeje

(F. Me.)

23.7.2014

 

 

Trener Bayernovih nogometaša Pep Guardiola jasno je naglasio svoje ambicije u redovima njemačkog nogometnog prvaka nakon premijerne sezone u kojoj je osvojio dvostruku krunu (Bundesliga i DFB-Pokal).

Španski stručnjak objasnio je kako je itekako svjestan činjenice da se u Bayernu priznaju samo trofeji, ali naglasio je kako mu je potrebno vremena da bi svoje ideje sproveo u djelo.

- Došao sam ovdje kako bih odradio posao čim je bolje moguće, kao što sam napravio u Barceloni. Došao sam u zemlju koja je drugačija od one u kojoj sam rođen i koja drugačije vidi nogomet. Pokušavam se prilagoditi i pokušavam sve privoliti da prihvate moje ideje, ali to je proces i ne može se napraviti samo unutar godine dana – rekao je Guardiola.

- Ali nema tu tajni. Ukoliko ne budem osvajao trofeje novi će trener sigurno doći sljedeće godine. Osvojili smo Bundesligu s rekordnim brojem bodova, osvojili smo Kup i bila je to nevjerovatna sezona. Bila je šteta što smo izgubili od Real Madrida na način na koji smo izgubili jer poraz je uvijek moguć – dodao je Guardiola čiji je Bayern u polufinalu prošlosezonskog izdanja Lige prvaka poražen od kasnijeg prvaka Real Madrida s ukupnih 5-0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.