NOGOMET

Low ostaje selektor Njemačke: Okrećemo se Euru 2016.

Šampioni odahnuli

(N. K.)

23.7.2014

 

Nijemci su odahnuli. Joachim Low ostaje na kormilu njemačke reprezentacije do 2016. godine. 54-godišnji stručnjak potvrdio je tu vijest u razgovoru za službenu stranicu DFB-a.


Lowov aktuelni ugovor traje do 2016. godine, ali Nijemci su se zabrinuli da će nakon osvajanja zlata na SP-u u Brazilu prepustiti svoje selektorsko mjesto nekom drugom treneru.

- Ma samo mi je trebalo nekoliko dana da dođem sebi, da se malo odmorim. Puno je tu emocija, znate. Gotovo dva mjeseca smo bili pod nevjerojatnim pritiskom, pažnjom javnosti. Trebao mi je odmor, rekao je Low, prenosi Index.hr.


U međuvremenu, Jogi, kako mu tepaju njemački mediji, ostao je bez kapitena Philippa Lahma, koji je zaključio svoju reprezentativnu karijeru. 

- Nisam iznenađen. Rekao mi je ujutro nakon finala za vrijeme doručka da se planira povući iz reprezentacije. Njegov odlazak je veliki gubitak za sve nas. On je veliki profesionalac, nema boljeg kapitena od njega. Radio je deset godina za ovaj uspjeh i sada mu se samo možemo zahvaliti na svemu, rekao je Low.

 

Nakon osvajanja naslova prvaka svijeta, Low će pokušati pokoriti Europu 2016. godine u Francuskoj.

- Da raščistimo neke stvari. Ja imam ugovor do 2016. godine i planiram ga ispoštovati do kraja. Uživam veliko povjerenje selektora Njemačkog fudbalskog saveza, koji je oduvijek vjerovao u nas. Sada se okrećemo drugom projektu - Euru 2016. Proslavili smo osvajanje zlata u Brazilu, ali sada se prije svega moramo kvalificirati na Europsko prvenstvo u Francuskoj. Mi smo i dalje motivirani kao da nam je prvi dan u njemačkoj reprezentaciji. Zlato u Brazilu je vrhunac ove generacije, ali ne planiramo stati samo na tome. Imamo mi još posla, za kraj će Low.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.