NOGOMET

Benayoun nazvao Bartona glupim jer je kritikovao Izrael, a ovaj ga kasnije osramotio

Burna rasprava nekadašnjih saigrača

Al.Ti.

25.7.2014

 

Kontravezni Engleski nogometaš Joey Barton reagovao je na napade Izraela na Gazu te ubijanje nevinih civila, rušenje škola, bolnica i dječijih igrališta.

Englez je putem svog Twitter profila poslao nekoliko poruka u kojima poziva Izrael da prestane sa bombardovanjem kazavši da se ne radi o ratu nego o etničkom čiščenju.

 

 

"Napad na školu u Beit Hanounu je jadan. Da je neko drugi umjesto Izraela, Zapad bi intervenisao, ovo se ne može nastaviti, nevina djeca stradaju, ovo mora prestati. Ovo nije rat, ovo nisu ratnici, ovo su samo nedužna djeca, ovo je etničko čiščenje", neke su od Burtonovih poruka.

Uslijedila je reakcija Jossija Benayouna, izraelskog reprezentativca, koji je poručio Bartonu sljedeće: "Prijatelju, stvari se ne mogu nikad promijeniti, bio si glup i ostat ćeš glup čitavog života, sramotno".

Nakon ovoga Barton je ponizio svog bivšeg saigrača iz QPR-a, poručivši mu: "Prvo, ne možeš nekome reći da je glup sa tako užasnom gramatikom. Drugo, ne možeš i ne smiješ ubijati nedužnu djecu. Treće, ne možeš sklanjati ljude sa njihove zemlje zbog neke izmišljene knjige stare hiljadama godina koja kaže da možeš".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.