NOGOMET

Učestvuje osam ekipa iz šest zemalja

Tradicionalni nogometni turnir „Football Friends” u Foči

Al.B.

26.7.2014

 

Na Gradskom stadionu u Foči u petak naveče počeo je 10. međunarodni omladinski turnir “Football Friends”, koji je okupio osam ekipa iz šest zemalja bivše Jugoslavije. Na turniru na kojem učestvuju mladi fudbaleri do 17 godina već su poznati polufinalisti - skopski „Rabotnički“, „Rijeka“, podgorička „Budućnost“ i sarajevski „Željezničar“.

U prvom meču kadeti "Rabotničkog" iz Skoplja savladali su vršnjake "Olimpije" iz Ljubljane poslije boljeg izvođenja penala sa 11:10. U regularnom toku bilo je 1:1. "Budućnost" iz Podgorice je porazila novosadsku "Vojvodinu" sa 2:1. Riječani su bili bolji od Beograđana i slavili rezultatom 1:0. U poslednjoj četvrtfinalnoj utakmici sarajevski „Željezničar“ je pobijedio domaćina „Sutjesku“, rezultatom 2-0. Mlade igrače „Želje“ sa tribina je bodrio šef stručnog štaba prvog tima, Admir Adžem. “Ovo što Foča ima, malo koji grad u BiH ima. Stadion izgleda predivno. Imamo reflektore, natkrivene tribine, svačionice, imamo sve što fudbalerima treba - kazao je Adžem.

Predsjednik beogradske Fondacije "Football Friends" Zoran Avramović, koja je uz općinu Foča i FK „Sutjeska“ organizator turnira, kazao je da Foča može biti ponosna na činjenicu da je već 10 godina centar omladinskog fudbala u ovom dijelu Evrope. - Divno je da imamo bivšu „Jugu“ u ovom divnom ambijentu. Gledamo da svake godine dovodemo nekoga ko ranije nije bio - ovoga puta je to „Rijeka“, a nepredviđene okolnosti spriječile su londonski „Kristal palas“, koji je imao veliku želju da dođe u Foču - ističe Avramović. U okviru turnira održan je i okrugli sto na temu “Fudbal - više od igre“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.