NOGOMET

Bratstvo savladalo Doboj Istok, a Sloboda Zvijezdu

Danas završava nogometni memorijal „11 šehida nogometnih asova Doboj Istoka“

H.Č.

27.7.2014


Jučer je na stadionu „Luke“ u Doboj Istoku počeo 16. nogometni turnir „11 šehida nogometnih asova Doboj Istoka“ na kome učestvuju četiri ekipe: Zvijezda, Sloboda, Bratstvo iz Gračanice i Doboj Istok.


U prvoj utakmici Bratstvo je golovima Suljića (2) i Smajlovića (2), te Vehabovića i Kadrića, deklasiralo Doboj Istok, člana prve lige TK-a a Sloboda je bila bolja od Zvijezde rezultatom 2:1. Golove za Tuzlake su dali Salamović i Musić, a Dijata za Zvijezdu.
Turnir se nastavlja danas u 16 sati kada se u borbi za treće mjesto sastaju Zvijezda i Doboj Istok, a finele između Slobode i Bratstva igra se u 18 sati.


Prije otvarnja turnira, od aktivnog igranja se oprostio Jasmin Salkić, nakon što je 27 godina nosio dres Doboj Istoka. Skromne poklone su mu uručili predsjednik i podpredsjednik kluba Hasan Hasančević i Izet Hodžić. Potom su boračke organizacije Doboj Istoka i predstavnici svih klubova na spomen-obilježje poginulim nogometašima Doboj Istoka koje se nalazi u kompleksu stadiona „Luke“ u Klokotnici položili cvijeće i odali počast.

 

Odata počast poginulim nogometašaima Doboj Istoka

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.