NOGOMET

Izginut ćemo za povoljan rezultat protiv Atromitosa

Miloš Stojčev uoči utakmice 3. pretkola Evropske lige

A. MIZDRAK

30.7.2014

 

Projektil Miloša Stojčeva s tridesetak metara te dva postignuta pogotka Ševke Okića bili su dovoljni fudbalerima Sarajeva da preskoče norveški Haugesund (3:2 ukupan rezultat) i plasiraju se u treće pretkolo Evropske lige, gdje će sutra na Koševu (20.30) snage odmjeriti s grčkim Atromitisom.

Ubitačna Stojčeva ljevica zadaje velike muke protivničkim golmanima, a može li u sutrašnjem duelu napatiti i čuvara mreže Atromitosa?

Imamo srce

- Pokušavat ću i protiv grčke ekipe dalekometnim šutevima ugroziti gostujućeg golmana, baš kao što sam radio i protiv Haugesunda. To je moj stil igre. Međutim, uopšte se ne zamaram da li ću ja postići pogodak, najbitniji su pozitivan rezultat i pobjeda mog Sarajeva - kazao je Stojčev.

Potom se veznjak bordo kluba osvrnuo na Atromitos.

- Proteklih dana smo ih analizirali do najsitnijeg detalja, a naš skauting tim odmah nakon pobjede nad Haugesundom počeo je s analizama. Sigurno da su ozbiljniji protivnik od Norvežana i da dolaze iz jedne od najjačih svjetskih liga, blagi su favoriti, međutim, mi imamo srce i ostavit ćemo ga na terenu kako bismo izborili što bolji rezultat uoči revanša u Grčkoj (7. avgusta) - kazao je Stojčev.

Ekipe koje dolaze iz Grčke poznate su po temperamentnim navijačima, međutim, Stojčev tome ne pridaje nikakvu pažnju.

Dvanaesti igrač

- Ne bojimo se njihovih navijača. Iza nas stoji vjerna armija navijača i zašto bismo se ikoga plašili. Neka se oni plaše nas. Očekujem veliku posjetu jer, kad god igramo na Koševu, mi imamo dvanaestog igrača, ne sumnjam da će tako biti i u četvrtak. Mi ćemo im se znati odužiti i obećavam im da ćemo izginuti za povoljan rezultat - zaključio je Stojčev, koji je dodao da je atmosfera u ekipi fantastična i da svi fudbaleri dišu kao jedan.

Sudijska četvorka iz Bugarske

Pravdu u sutrašnjoj utakmici između Sarajeva i Atromitosa na najvećem bh. stadionu dijelit će sudijska četvorka iz Bugarske. Za glavnog sudiju sutrašnje utakmice UEFA je delegirala Ivajla Stojanova (Ivaylo Stoyanov), a pomoćnici će mu biti Ivo Kolev i Veselin Dobrijanov (Dobriyanov). Dužnost četvrtog sudije obavljat će Giorgi Kabakov (Georgi).

Posmatrač suđenja bit će Poljak Tomaš Mikulski, a delegat utakmice Oleg Harlamov iz Estonije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.