NOGOMET

Partizan se želi revanširati Ludogorecu

Danas na rasporedu 12 susreta trećeg pretkola

A. M.

30.7.2014

 

Žestok evropski tempo se nastavlja. Tri utakmice trećeg pretkola Lige prvaka odigrane su sinoć, dok je danas na rasporedu preostalih 12 susreta.

Pažnju privlači nekoliko duela, a za bh. javnost svakako da je zanimljiv susret Standarda i Panatinaikosa, s obzirom na to da za belgijsku momčad nastupa potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dino Arslanagić.

Inače, prije četiri godine ova dva kluba sastala su se u okviru plej-ofa Evropske lige i u oba navrata slavila je ekipa iz Liježa (3:1, 1:0).

Neće ratovati

Zanimljivo će biti i u Bugarskoj, gdje će se srbijanski viceprvak Partizan probati revanširati Ludogorecu za prošlogodišnju eliminaciju u istoj fazi takmičenja.

- Nećemo ni s kim ratovati, nije ovo pitanje života i smrti, već samo jedna od velikih utakmica u Partizanovoj historiji. Jedva čekamo da počne susret. Naša prednost je što je ekipa na okupu pola godine, što smo se privikli jedni na druge i bez obzira na to što je protivnik bogatiji, mi smo gladni. Vjerujem da ćemo tu ambiciju pretvoriti u spremnost da se pogine za svaku loptu i za svaki centimetar terena - rekao je trener beogradskog kluba Marko Nikolić.

Dosta uzbuđenja očekuje se i u Danskoj, gdje Alborg dočekuje Dinamo, za koji nastupa nekadašnji fudbaler Željezničara Armin Hodžić. U taboru zagrebačkog kluba vlada optimizam.

Čvrsti i agresivni

- Dobri su, čvrsti i agresivni, ali mi ćemo, u najmanju ruku, biti isti takvi. Mislim da ništa neće biti riješeno u prvoj utakmici, ali idemo po pozitivan rezultat - rekao je Domagoj Antolić, ponajbolji Dinamov igrač na početku sezone.

Parovi i satnica

Sinoć su odigrana tri susreta trećeg pretkola Lige prvaka: Sparta Prag - Malmo, Slovan - Šerif, Debrecen - Bate Borisov.

Danas su na rasporedu mečevi: Aktobe - Steaua (17 sati), Karabah - Salcburg (17.30), AEL Limasol - Zenit (18), Dnjipro - Kopenhagen (18), Helsinki - APOEL (18), Grashopers - Lil (19), Fejnord - Bešiktaš (20), Ludogorec - Partizan (20), Standard - Panatinaikos (20), Alborg - Dinamo Zagreb (20.15), Maribor - Makabi Tel Aviv (20.30), Legija - Seltik (20.45).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.