NOGOMET

Transfer bomba: Ronaldinho stiže u Premier Ligu!?

Novo poglavlje u karijeri

(E. Al.)

30.7.2014

 

Igrao je u Španiji, Italiji, Francuskoj, proslavljeni fudbaler i legendarni Brazilac mogao bi da stigne i u Premier Ligu!

Mineiro i Ronaldinho su se rastali u utorak, pred brazilskim napadačem je novo poglavlje u karijeri.

Fudbaler koji je godinama svojim osmjehom, harizmom, a prije svega kvalitetom opčinjavao fudbalski svijet, nalazi se pred novim izazovom, a izgledne šanse su da će se oprobati u jednom od najjačih takmičenja u Evropi – Premier Ligi.

Kako prenosi 'Globo Esporte', 34-godišnji Ronaldinho bi mogao da bude novo pojačanje Queens Park Rangersa, povratnika u elitno ostrvsko takmičenje, koji imaju velike planove u novoj sezoni.

Stigao je Rio Ferdinand kao jedno od najznačajnijih pojačanja, ostanak Loica Remiya je jasna poruka, a Harry Redknapp je sa pozajmice iz Toronta vratio i Julia Cesara, brazilskog reprezentativnog golmana.

Upravo je Cesar jedan od asova u rukavu iskusnog menadžera, Ronaldiha bi sunarodnik trebalo da ubijedi da se preseli na Loftus Road.

Ipak, Ronaldinhov brat i agent, Roberto Assis, ističe da konačna odluka još nije donijeta, te da bi koliko već danas javnost trebalo da sazna gde će karijeru nastaviti legendarni Brazilac.

„Ronaldinho želi da igra do 42. godine, njegovu budućnost ćemo vam otkriti u srijedu.“, rekao je.

Ukoliko uspiju da izdejstvuju transfer Ronaldinho, rendžeri bi dobili svjetsku zvijezdu, veliko pojačanje i na sportskom i na marketinškom planu. Svi ljubitelji Premier Lige dobit će priliku da čarobnjaka gledaju na djelu, na travnatim terenima širom Engleske.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.