NOGOMET

EVROPSKA LIGA: Najvažnijih 180 minuta za bordo klub u sezoni

U taboru FK Sarajevo optimisti uoči večerašnje utakmice 3. pretkola

A. MIZDRAK

31.7.2014

 

 

 

Pred Fudbalskim klubom Sarajevo možda je najvažnijih 180 minuta u sezoni. Ako ne u cijeloj, onda sigurno najvažnijih na evropskom putu bordo diva u posljednjih nekoliko godina.

Uspjeh u večerašnjem (20.30 sati) prvom susretu trećeg pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu protiv grčkog Atromitosa donosi mnogo ekipi s Koševa, ali i cjelokupnom bh. nogometu s obzirom na to da je Sarajevo jedini preostali predstavnik Bosne i Hercegovine u Evropi.

Pozitivna atmosfera

Pozitivna atmosfera i želja da se pobijedi prisutne su kod svih igrača i trenera u bordo-bijelom taboru, o čemu svjedoče i izjave šefa stručnog štaba Dženana Uščuplića i kapitena Amera Dupovca.

 

 

Obojica su složni u jednom - igrači Sarajeva ostavit će večeras srce na terenu kako bi ostvarili što bolji rezultat uoči revanša u Grčkoj (7. avgust).

Parašos želi pobjedu
Trener Atromitosa Georgios Parašos istakao je uoči večerašnjeg duela da je prednost njegovog tima iskustvo.
- U posljednje dvije-tri sezone ista ekipa je na okupu, tako da vjerujem da je to naša prednost. Igrat ćemo u formaciji 3-5-2. Taj način igre nam više odgovara, smatram da ćemo tako biti daleko opasniji po našeg protivnika. Sarajevo ima kvalitetan napad, ali se nadamo pozitivnom rezultatu. Igrat ćemo na pobjedu - izjavio je Parašos.

 

 

- Što se tiče utakmice, u goste nam dolazi izuzetno kvalitetna ekipa, sastavljena od odličnih igrača koji godinama igraju zajedno. Atromitos nastupa u veoma jakoj ligi, a prošlu sezonu završili su iza Olimpijakosa i PAOK-a. Prepustio bih klubu iz Atine ulogu favorita, ali i mi imamo svoje šanse i probat ćemo napraviti dobar rezultat - kazao je Uščuplić, dodavši da u ekipi, u odnosu na meč s norveškim Haugesundom, ne bi trebalo biti promjena, izuzev na desnom beku, gdje neće biti Džemala Berberovića, koji zbog crvenog kartona propušta meč. Njegovo mjesto bi, najvjerovatnije, trebao popuniti Mario Barić.

Poziv navijačima

Kapiten bordo ekipe Amer Dupovac pozvao je navijače da dođu u što većem broju i podrže ekipu na putu do pozitivnog rezultata.

- Svi smo spremni i željno očekujemo utakmicu protiv Atromitosa. Protivnici su favoriti, ali mi vjerujemo da možemo odigrati dobru utakmicu i ostvariti povoljan rezultat u revanšu. Nadam se i da će posjeta biti velika, jer bez navijača ne možemo dalje - rekao je Dupovac.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.