NOGOMET

Džekin City izgubio od Liverpoola u sjajnoj utakmici

Gledatelji uživali u susretu

(N. K.)

31.7.2014

 

Fudbaleri Liverpoola pobijedili su u New Yorku Manchester City našeg Edina Džeke s 5:3 (2:2), te će u ponedjeljak igrati s Manchester Unitedom.

Bila je to sjajna utakmica, s vrlo visokim ritmom, u kojoj su gledatelji uživali, a odlučena je jedanaestercima jer su trojica od četvorice Cityjevih pucača promašili.

A City je u prvih sat vremena bio bolja momčad. Stevan Jovetić bio je razigran i u paru s Edinom Džekom stalno je prijetio. Napadaču BiH jedan je gol bio poništen. S druge strane, Coutinho je u prvom poluvremenu opasno pucao pored gola, a Lambert iz izgledne situacije loše glavom nakon ubačaja Hendersona.

U poluvremenu je Pellegrini ostavio u svlačionici Džeku, ali njegov crnogorski suigrač Jovetić zablistao je. Nakon što je Hart obranio udarac Robinsona u 50. minuti, City je poveo u 53. Navas je prošao po desnoj strani i nisko pucao, Gerrard nije uspio do kraja očistiti opasnost, a lopta se odbila do Crnogorca koji ju je pospremio u mrežu.

Uslijedile su Liverpoolove minute: u 55. Coutihov udarac sjajno je obranio Hart, u 56. Sturridge je opalio preko gola, a u 59. krasan je gol za izjednačenje zabio Henderson. Sterling je dao loptu Sturridgeu, on je pao u duelu s Kolarovim, ali lopta je došla Hendersonu koji puca u gornji ugao nemoćnog Harta.

 

 

U 64. minuti City je pobjegao u kontru, Jovetić dodao Kolarovu, ovaj nisko ubacio Zuculiniju, koji je ko zna kako s nekoliko metara uspio pogoditi okvir gola!

No, tri minute kasnije opet se Jovetić najbolje snašao na jedan odbijanac i City je opet poveo. Da bi završnica pripala Liverpoolu.

U 84. minuti Toure puca glavom, Hart odlično brani nogom, u 85. Sterling je izjednačio na 2:2 nakon duplog pasa s Hendersonom, a u 93. minuti Sterling je krasno zakucao loptu u gornji ugao, ali gol je poništen zbog ofsajda.


Jedanaesterce je Kolarov otvorio pucavši preko gola, ali mu je na isti način vratio Sturridge. Potom je Mignolet obranio udarac Yaye Tourea, a Can je zabio za 3:2 Liverpoola. Potom je Mignolet zaustavio i Navasov udarac, a Henderson je precizan za 4:2. Iheanacho je jedini zabio za City s bijele tačke, ali je Lucas potvrdio pobjedu Redsa, prenosi Goal.com.

Zanimljivo, na stadionu Yankeesa je bilo 49.653 gledatelja, što je za hiljadu više nego na najposjećenijoj utakmici Yankeesa ove sezone! Amerikanci zaista vole fudbal...

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.