NOGOMET

I Neymarov otac mora na sud

Sporni transferi

(M.C)

31.7.2014


Nisu samo Messi i njegov otac predmet sudske istrage u Španjolskoj. Koji dan nakon što je Messijev otac dobio nalog da se pojavi na svjedočenju, isto čeka, kako tvrdi list Sport, i Neymarova oca Folhea!

U tom je slučaju predmet istrage mutni Neymarov transfer u Barcelonu, pa će njegov otac morati na sudu 1. oktobra govoriti o potencijalnoj utaji poreza, ali i objasniti kako je dobio pet posto sinovih primanja, mimo ugovora potpisanog s Barcelonom, prenosi goal.com..

I Barcin finansijski direktor Néstor Amela bit će saslušan, a klub će morati predočiti zapisnik sastanaka od 2013.

Barcelona je već platila 13,5 miliona eura kad je prijevara razotkrivena, ali to ne znači da klub neće morati platiti dodatnu kaznu. I to u iznosu čak do 54 miliona eura!

I dok se sud bavi njegovim transferom, Neymar radi na tome da se što prije vrati na teren nakon ozljede kičme u četvrtfinalu SP-a. A Marca doznaje da će se obratiti Enricu Cáceresu, ponajvećem stručnjaku za kičmu, koji je već liječio Henryja, Cazorlu, Touréa, izliječio je discus herniu Higuaínu...

Neymar je u Tokiju gdje odrađuje sponzorske obveze, a u utorak se vraća u Barcelonu. Očekuje se da će se oporavljati još dva tjedna, što znači da bi mogao zaigrati protiv Leóna 18. avgusta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.