NOGOMET

James: Nadam se da Falcao stiže u Real

Kolumbijac očekuje svog sunarodnjaka

(N. K.)

31.7.2014

 

James Rodriguez ovog je ljeta iz Monaca otišao u Real, a Kolumbijac se nada da će ga slijediti i sunarodnjak Radamel Falcao.

- Za njega ovdje sigurno ima mjesta. Ali ja nisam taj koji odlučuje hoće li doći ili ne. To ovisi o predsjedniku Florentinu Perezu, rekao je Rodriguez za AS.

- Falcao kvalitetom i stavom pobjednika zaslužuje biti u Realu. Igrao sam s njim četiri godine, bili smo razdvojeni samo kad je on otišao u Atletico. Ima pobjednički mentalitet, a to je ono što je potrebno za igranje u Madridu. Nadam se da će doći.

James je u Real stigao za 80 miliona eura kao Zlatna kopačka Svjetskog prvenstva, ali zna da ga čeka borba za prvih 11 u "kraljevskom klubu".

- Na meni je da treniram i izborim se za prvih 11. Ostali su ovdje tri ili četiri godine. Moram to poštovati, a kad dobijem priliku, želim se nametnuti. Sretan sam jer mi se ostvario san.

- Želim osvajati trofeje s Realom. Od trenutka kad sam saznao da me žele u Madridu, učinio sam sve što je u mojoj moći da dođem ovdje, prenosi Goal.com.

Za kraj se Rodriguez osvrnuo na činjenicu da bi Jose Pekerman mogao napustiti klupu Kolumbije.

- Moramo uvjeriti Josea da ostane. On je u našoj ekipi sve promijenio na bolje. Ako ne nastavi, bit će to tužno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.