NOGOMET

Za Željezničar potpisao doskorašnji kadet Amir Hadžiahmetović

Klub nastavio zacrtanim kursom

(A. Č.)

31.7.2014

 

Amir Hadžiahmetović, prošlogodišnji kadet koji je predvodio svoju selekciju do titule prvaka Bosne i Hercegovine, potpisao je trogodišnji ugovor sa Željezničarom, čime je klub nastavio ići zacrtanim kursom podmlađivanja ekipe. Talentirani veznjak već nekoliko dana trenira s prvim timom "Plavih", objavljeno je na zvaničnoj internetskoj stranici najtrofejnijeg bh. kluba.

Hadžiahmetović je rođen 8. marta 1997. godine u Danskoj. Fudbal je počeo trenirati u Bronholmu kada je imao pet godina. U glavni grad BiH došao je 2009. godine te je počeo trenirati u Željezničaru. U plavom dresu Amir je osvojio titule prvaka BiH u konkurenciji pionira i kadeta, dok je u dresu U-17 reprezentacije BiH odigrao 19 utakmica.

Amir ističe da je presretan zbog potpisivanja ugovora te da jedva čeka debi pred navijačima.

- Čast mi je i zadovoljstvo što sam potpisao za Želju, najtrofejniji klub u državi. Nadam se da ću se svojim trudom i zalaganjem nametnuti stručnom štabu i da ću uskoro zaigrati pred najboljim navijačima u državi. Očekuju me naporan rad i zalaganje kako bih ostvario svoje ciljeve. Ovim putem bih zahvalio šefu Admiru Adžemu, čitavom stručnom štabu i upravi kluba na ukazanom povjerenju - kazao je Hadžiahmetović.

Rekonstruiran pomoćni teren

 

Trening Željezničara na novom travnjaku

Fudbaleri Željezničara konačno imaju optimalne uvjete za treniranje i na pomoćnom terenu stadiona Grbavica. Nakon višemjesečnih radova, obavljena je rekonstrukcija, koja je obuhvatila potpuno novu drenažu terena, čišćenje tribina te postavljanje zaštitnih ograda, pa sada to izgleda mnogo ozbiljnije. Prve treninge na novom terenu obavili su svi igrači osim Anesa Nuspahića, koji ima blažu povredu pete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.