NOGOMET

Mario Vrančić pokrenuo proceduru za dobivanje pasoša BiH

Želi igrati za Zmajeve

(M.C.)

31.7.2014

Bivši njemački mladi reprezentativac Mario Vrančić (25) koji je svojim odličnim igrama pomogao, a onda golom i asistencijom u posljednjem kolu druge Bundeslige direktno i učestvovao u ulasku njegovog Paderborna u Bundesligu u budućnosti želi nositi dres Bosne i Hercegovine.

Kako saznaje Reprezentacija.ba bivši kadetski, juniorski i mladi reprezentativac Njemačke koji je kao kapiten Elfa osvojio titulu svjetskog juniorskog prvaka u fudbalu, predao je sve dokumente potrebne za dobivanje državljanstva Bosne i Hercegovine.

Mario Vrančić se ranije odrekao bh. pasoša i prihvatio njemačko državljanstvo, no primjer Ermina Bičakčića koji je nakon nastupa za U19 reprezentaciju BiH također odlučio odreći se bh. pasoša, a koji danas ponovo ima naše držaljvanstvo i i igra za našu reprezentaciju, govori kako neće biti prepreka da i fudbaler Paderborna ponovo dobije pasoš Bosne i Hercegovine.

On je rođen 23. maja 1989. godine u Slavonskom Brodu, a za reprezentaciju Bosne i Hercegovine tokom mandata selektora Safeta Sušića nastupao je i Marijev stariji brat, Dario Vrančić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.