NOGOMET

Reprezentacija Sejšela predala utakmicu Sijera Leoneu zbog straha od ebole

zabranili im ulazak, ali poklonili bodove

(M.C)

1.8.2014

Sijera Leone trebala je gostovati na Sejšelima u kvalifikacijama za Afrički kup nacija, no zbog epidemije virusa ebole zabranjen im je ulazak u zemlju

Reprezentacija Sejšela odlučila je predati kvalifikacijsku utakmicu za Afrički kup nacija protiv Sijera Leonea nakon što su odbili pustiti zapadnoafričku momčad u državu zbog straha od širenja virusa ebole.

Sijera Leone je proglasila stanje uzbune u svojoj zemlji kako bi izolirala žrtve smrtonosnog virusa, a njihova reprezentacija trebala je u uzvratnoj utakmici doigravanja u subotu igrati na Sejšelima, ali dobili su zabranu putovanja.

Sejšeli su zato odlučili predati utakmicu omogućivši Sijera Leoneu prolazak u sljedeću fazu natjecanja, prenosi goal.com.

- Morali smo donijeti takvu odluku jer morali misliti o posljedicama koje bi snašle našu ekonomiju i turizam, rekao je povjerenik za zdravlje na Sejšelima Jude Gedeon, a Nogometni savez Sejšela se također oglasio i ogradio od odluke:

- Donijeli smo odluku na savjet Ministarstva zdravlja. Mi nismo odgovorni za ovo.

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je da u posljednja 57 ljudi preminulo u Gvineji, Liberiji, Sijeri Leoneu i Nigeriji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.