NOGOMET

UEFA će istražiti incident sa navijačima na meču Dnjipro-Kopenhagen

drugo poluvrijeme kasnilo desetak minuta

(M.C)

1.8.2014


UEFA je potvrdila kako će istražiti incident s najvijačima u utakmici trećeg pretkola Lige prvaka između Dnjipra i Kopenhagena u Kijevu.

Drugo poluvrijeme utakmice između ukrajinskog i danskog kluba, igranom u srijedu na Olimpijskom stadionu u Kijevu, kasnilo je oko 10 minuta nakon što su gostujući navijači bili prisiljeni pobjeći na teren kako bi izbjegli napad navijača Dnjipra.

Igrači obiju momčadi morali su se vratiti u svlačionice sve dok zaštitari na stadionu nisu uspjeli vratiti navijače Dnjipra koji su ušli u prostor gdje su bili smješteni gostujući navijači.

Direktor Copenhagena Anders Horsholt napao je Dnjipro i upravu stadiona zbog sigurnosnih propusta i UEFA-ino saopštenje u četvrtak potvrđuje kako će se voditi istraga.

"Otvorena je istraga zbog ponašanja publike i nedovoljne organizacije utakmice," piše u priopćenju.

Navijači Dnjipra tvrde kako su gostujući navijači provocirali podizanjem ruske zastave, a na internetskoj stranici kluba iz Danske je drugačija verzija događaja.

"Skupina od tridesetak navijača FCK-a (Kopenhagena) bila je pretražena i od zaštitara kluba na putu i od lokalnih vlasti na ulazu u stadion, zajedno sa svim transparentiam i zastavama. Nije nikakva ruska zastava pronađena od strane ukrajinskih zaštitara za vrijeme pretrage."

Utakmica je odigrana u Kijevu zbog sukoba na istoku Ukrajine gdje je Dnjipropetrovsk.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.