NOGOMET

Prvenstvo otvoriti sigurnom pobjedom

Krste Velkoski uoči večerašnje utakmice sa Zvijezdom

A. MIZDRAK

3.8.2014


Iako su u četvrtak odigrali izuzetno zahtjevnih 90 minuta prve utakmice trećeg pretkola Evropske lige protiv Atromitosa (poraz 1:2), fudbaleri Sarajeva već večeras (19 sati) igraju novu utakmicu. U okviru prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u goste bordo klubu na Koševo stiže Zvijezda iz Gradačca.

Jedan cilj


Bit će to odlična prilika da izabranici trenera Dženana Uščuplića vrate poljuljano samopouzdanje nakon poraza od grčke ekipe i da ponovo dođu na pobjednički kolosijek. Napadač Sarajeva Krste Velkoski očekuje sigurna tri boda u današnjoj utakmici.

- Ne želim se vraćati niti pričati o utakmici s Atromitosom. Okrenuli smo se Zvijezdi iz Gradačca. Sve ekipe koje dolaze na Koševo, stižu sa jednim ciljem - da se brane, a na nama je da dođemo do pobjede. Svjesni smo šta nas očekuje i dat ćemo sve od sebe da savladamo Zvijezdu za uspješan start sezone - kazao je Velkoski.

Na pitanje da li bi se više naigrao da igra na poziciji klasičnog napadača s obzirom na to da ga Uščuplić više koristi na krilu, Velkoski je kazao da poštuje odluku svog trenera.

Klasični napadač

- Istina je da je moja prirodna pozicija klasični napadač, ali šef je taj koji odlučuje i donosi odluke i on zna šta je najbolje za ekipu. Što se tiče golova u ovoj sezoni, bio bih zadovoljan s istim brojem golova kao i prošle sezone - zaključio je Velkoski, koji je dodao da je šampionska titula cilj Sarajeva u ovoj sezoni.

Bit će izmjena

Pomoćni trener Sarajeva Almir Seferović također vjeruje u trijumf nad Zvijezdom.

- Sve su misli okrenute prema Zvijezdi i, kad god igra Sarajevo, pritisak postoji. Sve ekipe protiv nas igraju sa 120 posto svojih mogućnosti. Svi su igrači zdravi i svi konkuriraju za utakmicu sa Zvijezdom. Mi imamo na raspolaganju 24 kvalitetna igrača. Vjerovatno će biti izmjena u sastavu, ali još ne možemo reći koje su to izmjene - rekao je Seferović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.