NOGOMET

S tri pobjede zaredom vratiti se u vrh tabele

Srđan Stanić, kapiten Željezničara, o nastavku sezone

Autor:Z. Š.

27.8.2014

Domaći poraz od Zrinjskog (0:2) doveo je Željezničar već na početku sezone u dosta neugodnu poziciju. Vodeći dvojac Zrinjski i Široki Brijeg, već ima pet bodova prednosti, a „Plavi" dva naredna meča igraju u gostima, protiv Radnika i Drine.

Bitan meč

- Sezona je tek počela, znali smo imati i slabiji učinak pa na kraju osvojiti titulu. Ako bi uspjeli pobijediti u naredna dva gostovanja, pa sve to ovjeriti domaćim bodovima protiv Viteza, izgubljeni bodovi u derbiju brzo bi se zaboravili. Izuzetno nam je bitan meč s Radnikom, da vratimo samopouzdanje i mir u kući - rekao je Srđan Stanić, kapiten Željezničara.

Najbolji igrač Želje u prošloj sezoni u ovoj plaća danak svojoj vrlini, univerzalnosti. Iako je na poziciji beka došao do poziva selektora reprezentacije Safeta Sušića, u ovoj sezoni igra u napadu jer trener Admir Adžem nema dovoljno igrača u kadru pa Stanić „krpi rupe" i igra ofanzivnije.

Sudeći prema posljednjim treninzima, trener će ipak posegnuti za provjerenim rješenjem i već u Bijeljini vratiti ga na poziciju beka.

Za nešto slabije igre od onih na koje su navijači navikli razlog je i povreda zbog koje nije davao svoj maksimum.

Imamo kvalitet

- Posljednju utakmicu igrao sam pod injekcijama, koljeno mi je oteklo, ali osjećam se sve bolje i mislim da ću već u Bijeljini biti onaj pravi. Dobro je što ćemo narednih pet dana biti zajedno, da se još više zbližimo. Ekipa je podmlađena, ali zaista ima kvalitet, na treninzima se odlično radi, pitanje je dana kada ćemo zablistati - optimista je Stanić.

Zbog tri žuta kartona u ekipi neće biti stopera Aleksandra Kosorića, kojeg će zamijeniti Jasmin Bogdanović, dok će umjesto povrijeđenog Riada Bajića, najvjerovatnije, nastupiti Nedo Turković.

U konkurenciji je i talentirani Amir Hadžiahmetović,17-godišnjak, koji je početkom mjeseca boravio u kampu Mančester sitija.

Otputovali u Stanišiće

Ekipa Željezničara je jučer otputovala u etno-selo Stanišiće, gdje će boraviti narednih pet dana. U srijedu u 17 sati igraju protiv Radnika u Bijeljini, a narednog vikenda gostuju Drini u Zvorniku.

Povratak za Sarajevo planiran je nakon drugog meča. S ekipom je otputovao i povrijeđeni Riad Bajić.

ŽELJEZNIČAR: Antolović, Stanić, Kvesić, Bogdanović, Zeljković, Hasanović (D. Sadiković), Memija, Tomić, Turković, Jamak, Bučan (Čolić). Trener: Admir Adžem.

Nedostaju: Kosorić (tri žuta kartona), Bajić (povreda).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.