NOGOMET

Parirat ćemo Borusiji i u Menhengladbahu

Bordo tim uoči revanš meča plej-ofa Evropske lige

A. Dr.

27.8.2014

U Fudbalskom klubu Sarajevu riješeni su pokazati zube Borusiji i u sutrašnjem revanš susretu plej-ofa Evropske lige u Menhengladbahu. Koševska pobjeda (3:2) daje ogromnu prednost njemačkom predstavniku, ali u bordo klubu najavljuju da mogu do dobrog rezultata.

Defanzivni blok

- Iako imamo negativan rezultat iz prve utakmice, vjerujem da na Borusija parku možemo prikazati kvalitetnu igru i ostvariti pozitivan rezultat.

Istina, teško je igrati protiv bundesligaša, ali mislim da, na osnovu onog što smo prikazali u prvoj utakmici, u određenoj mjeri možemo parirati Borusiji. Nadam se da će tako biti i u Njemačkoj – izjavio je na trener Sarajeva Dženan Uščuplić na jučerašnjoj pres-konferenciji u prostorijama kluba.

Naš predstavnik nema šta izgubiti sutra u Menhengladbahu, zbog čega Uščuplić smatra da je pritisak na Borusiji.

- Naravno da je pritisak na Nijemcima. Što se tiče naše igre, imat ćemo čvrst defanzivni blok iz kojeg ćemo, po osvajanju lopte, kontranapadima pokušavati zaprijetiti. Sigurno je da nećemo srljati.

Svi igrači su spremni, stoper Ivan Tatomirović se oporavio. Kada je sastav u pitanju, mislim da će biti jedna promjena u odnosu na prvi meč - istakao je Uščuplić.
 
Priželjkuju sreću

Kapiten Amer Dupovac, također, vjeruje u dobar ishod duela u Menhengladbahu.
 
- U prvom meču dobro smo se nosili s Nijemcima. Vjerujem da uz malo sreće možemo do dobrog rezultata – riječi su Dupovca.
 
Bordo ekspedicija danas čarter letom putuje u Njemačku, a večeras će u terminu utakmice (20.45 sati) održati trening na Borusija parku. Inače, Borusija će u sutrašnjem susretu biti jača za oporavljene Maksa Kruze (Max Cruse) i Kristof Kramer (Christoph).

Podrška Bandoviću

Uščuplić se osvrnuo i na kritike golmanu Dejanu Bandoviću, koji je krivac za drugi gol Borusije na Koševu.

- Deji ništa ne zamjeram. Dao sam podršku jer je to moj posao. Treba mu pomoći – naglasio je Uščuplić.

Poziv Kalasiju

Sirijac Ahmad Kalasi dobio je poziv u nacionalni tim koji će 8. septembra odigrati prijateljski susret s Omanom. U FK Sarajevo se nadaju da će do kraja sedmice završiti svu dokumentaciju za Kalasija, koji bi tako pojačao konkurenciju na desnom boku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.