NOGOMET

Miroslav Stevanović: Ne želim ovdje sjediti besposlen, želim igrati

Raskinuo ugovor sa Seviljom

M. TANOVIĆ

29.8.2014

U januaru 2013. sve je izgledalo kao u bajci. Potpis za španskog giganta Sevilju otvorio je Miroslavu Stevanoviću vrata raja. Ko bi rekao da će godinu i po poslije bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine s oduševljenjem potpisati raskid ugovora u želji da što prije pobjegne iz Španije.

Nakon što je u dresu Sevilje zabilježio 10 nastupa, tačnije 165 minuta, Stevanovića je andalužanski klub odbacio. Slao ga je po pozajmicama, prvo Elčeu, pa Alavesu, da bi sada, po povratku sa posljednje pozajmice, svima postalo jasno da za Miroslava budućnosti u Sevilji nema.

Zaboraviti Španiju

- Bila je to manje-više obostrana želja. Ovako više nije išlo. Oni mene ne žele, a ni ja ne želim ovdje provoditi dane besposlen i propadati kao igrač. Brzo smo se dogovorili, jer je i njima i meni u interesu da svako ide na svoju stranu - rekao je Stevanović jučer u razgovoru za "Dnevni avaz".

Šteta, jer je i sam Miroslav svjestan da je sve moglo biti drugačije.

10 utakmica za reprezentaciju BiH i jedan gol, protiv Velsa

- Lako je sada biti pukovnik, poslije svega. Jednostavno, nisu se poklopile neke stvari. Bila je ovo lijepa prilika, jer je Sevilja veliki klub. Ali, Bože moj, idemo dalje – govori naš fudbaler.

Stevanović je prošlu sezonu proveo na pozajmici Alavesu, za koji je odigrao 13 utakmica u drugoj ligi Španije i postigao jedan gol. Mada tvrdi da mu tu nije bilo loše, Miroslav kaže da bi najviše volio kada bi napustio Španiju.

- Nakon Sevilje i Elčea, Alaves je bio dobra opcija. Nije mi bilo loše tamo. Ali, prije toga, Elče je bio potpuna propast. Zato, iskreno bih najviše volio kada bih otišao iz Španije, da zaboravom ovu epizodu i otvorim novu stranicu u karijeri - govori 24-godišnji Zvorničanin.

Razmisliti o svemu

Povratak u Vojvodinu je, kaže, nerealan, ali ne odbacuje ideju povratka na naše prostore.

- Još ništa ne znam. Želim malo razmisliti o svemu, a kao slobodan igrač, vjerujem da će mi opcije biti bolje. Vojvodina nije solucija. Tu su priču lansirali španski novinari koji se, valjda, vode time da sam bio tamo i da ću se tamo i vratiti. Pokušat ću naći neki drugi angažman u inozemstvu, ali ne isključujem povratak u Srbiju ili čak dolazak u BiH - kaže Stevanović.

Neću se tako lako odreći reprezentacije

Šteta i za Stevanovića, ali i za reprezentaciju. Kada je 2012. godine upao u naš nacionalni tim, Miroslav je oduševio navijače, ali je, nakon odlaska u Sevilju, izgubio mjesto.

- Svjestan sam toga da sam u ovom trenutku daleko od reprezentacije, ali neću je se tako lako odreći. Tek su mi 24 godine. Žao mi je zbog Brazila, ali kada bude Svjetsko prvenstvo u Rusiji, imat ću 28. Bit će to najbolje godine. Nadam se da će tada biti drugačije i da ću igrati za reprezentaciju - rekao je Stevanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.