NOGOMET

Xabi Alonso otišao u "zaborav": Nisam se bojao Kroosa

Oprostio se od navijača Reala

(F. Me.)

29.8.2014

Xabi Alonso održao je konferenciju za medije u Madridu, svoju oproštajnu od Reala. Nakon što je sportski direktor Emilio Butragueno naglasio kako je odlazak Xabijeva volja i klub ju je poštovao, novi Bayernov veznjak je rekao:

"Danas je tužan dan jer zatvaram prekrasno poglavlje. Bila mi je to najteža odluka u životu, ali želio sam biti iskren. Prema sebi i prema Realu. Nije to bila volja trenera nego moja odluka. Treba mi promjena i novi motivi."

Zahvalio je trojici trenera koji su ga vodili u Madridu: Pellegriniju, Mourinhu i Ancelottiju, prenosi "Goal".

"Od prvog dana navijači su mi pomogli da se osjećam kao kod kuće. Nikad neću prestati biti dio Realove porodice, to traje za cijeli život. A tek se iznutra vidi koliko je Real velik klub, najvažniji klub na svijetu."

A onda je počeo govoriti o transferu u Bayern:

"Bayernovo je zanimanje novo, javili su se prije dvije sedmice. A u posljednjih sam dana razgovarao i s Pepom Guardiolom. Nastavljam učini nogomet..."

Real je, dakako, nahvalio i najavio da će ove sezone osvojiti još trofeja.

"Vezni red u Realu jako je dobro pokriven i moj se odlazak neće jako osjetiti. Klub je napravio sjajan posao dovođenjem Kroosa. Ne, nisam otišao zbog njega, znam da bih imao dovoljno minuta i da sam ostao."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.