NOGOMET

Kagawa napustio Manchester i pronašao novi klub

Očekivana odluka

(N. K.)

29.8.2014

Shinji Kagawa danas poslijepodne trebao bi u Njemačkoj potpisati ugovor s Borussijom Dortmund vrijedan 10 miliona eura, piše Daily Mail.

Japanski ofanzivac nakon samo dvije godine napušta Manchester United te se vraća u Kloppovu momčad za koju bi trebao potpisati na četiri godine. Preostaju samo sitni detalji za realizaciju transfera, koji je praktički gotova stvar, prenosi goal.com.

U dvije sezone na Old Traffordu Kagawa se mučio s prilagodbom i povredama, a konačni kraj avanture sa "crvenim džavolima" došao je dolaskom Louisa Van Gaala na klupu. Holanđanin je u vezi doveo Angela Di Mariju što je Japancu bio dovoljan znak da trener više ne računa na njega.

Ali Jurgen Klopp ga je sigurno želio te je tvrdio da će ga uvijek raširenih ruku dočekati odluči li se vratiti. Sad je to izvjesno, a u cijeloj priči finansijski će profitirati Borussia Dortmund, koja je u ljeto 2012. godine prodala Kagawu za 22 miliona eura, što znači da je na kupoprodaji uprihodila 12 miliona eura.

United i dalje namjerava ofanzivu pojačati Arturom Vidalom, no Juventus je odbio ponudu od 43 miliona eura, tvrdi Gazzetta Dello Sport.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.