NOGOMET

Bilbija: Ne smijem ni pomisliti na bilo šta osim pobjede

Nakon slavne Borussije Travnik

Autor:A. MIZDRAK

30.8.2014

Fudbaleri Sarajeva okončali su evropsku bajku porazom u Menhengladbahu protiv Borussije 0:7. Vremena za neke detaljnije analize niti žaljenje nema, jer pred bordo momcima već je u nedjelju navečer (20 sati) nova premijerligaška utakmica. Na Koševo stiže ekipa Travnika, a meč protiv “Vezira” gotovo da je jednako važan kao i onaj protiv Borussije i mogao bi u mnogome odlučiti sudbinu nekoliko osoba zaposlenih u FK Sarajevo.

 Velika čast

Najveći neprijatelj bordo kluba u večerašnjem susretu bit će motiv. Kako da trener Dženan Uščuplić motivira svoje igrače da nakon Borussije Parka i 50.000 navijača, na terenu kakvog su do tada većina igrača gledali na TV-u, odigraju utakmicu protiv slabašnog Travnika. Samo prije tri dana nasuprot fudbalera Sarajeva stajalo je sedam reprezentativaca Granit Džaka (Xhaka), Branimir Hrgota, Kristof Kramer (Christoph)…, a onda već večeras na bordo momke udarit će Varupa, Dudić, Helvida…

Međutim, napadač Sarajeva Nemanja Bilbija ističe da su igrači spremni i da su u potpunosti okrenuti Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

- Poslije nestvarnog događaja za nas na Borussija Parku, okrećemo se realnosti i Premijer ligi BiH. Poraz od Borusije smo apsolvirali i on je iza nas. Kvalitet je bio na strani Nijemaca i zasluženo su prošli dalje. Velika  je čast bilo igrati u zemlji svjetskih prvaka i izvukli smo brojne pouke iz tog meča – kazao je Bilbija.

Sarajevo nema pravo na kiks u večerašnjem susretu, šta Bilbija očekuje od utakmice s Travničanima?

Pravi kolosjek
- Ne smijem ni pomisliti na bilo šta drugo osim pobjede. Samo nas trijumf protiv Travnika može izdići i vratiti na pravi kolosjek. Obećavam da ćemo dati svoj maksimum i ubijeđen sam u pobjedu. Nakon evropske avanture okrećemo se domaćim takmičenjima i želimo obradovati naše navijače koji su i u Njemačkoj pokazali ko su i šta su – zaključio je Bilbija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.